Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης: Δράσεις ευαισθητοποίησης για την ενδοοικογενειακή βία

3:52 μ.μ. - Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019
03:06 μ.μ. - Τρί, 11/52/2019
Image: Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης: Δράσεις ευαισθητοποίησης για την ενδοοικογενειακή βία

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019, 6:30 μμ, 30ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειο

Αποτελεί την 7η κατά σειρά εκδήλωση
 
Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, περί του κοινωνικού φαινομένου της Ενδοοικογενειακής Βίας, θα πραγματοποιήσει την 7η κατά σειρά εκδήλωση με θέμα «Σημεία Ενδοοικογενειακής Βίας και Κακοποιητικές Πρακτικές - Διαχείριση - Προστασία - Αντιμετώπιση» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου και ώρα 18:30, στο χώρο του 30ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου (οδός Πυράνθου, αριθμός 44).
 
«Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και τελεί υπό την αιγίδα της, σε συνεργασία με τα 4ο, 30ο, 49ο, 50ο Δημοτικά Σχολεία Ηρακλείου, το 2ο Ειδικό Δημοτικό, τα 19ο και 41ο Νηπιαγωγεία Ηρακλείου, καθώς και τις υπηρεσίες που μετέχουν με εκπροσώπους ομιλητές στην συζήτηση.
 
Να υπενθυμίσουμε πως πρόκειται για την μεγαλύτερη σε χρονική διάρκεια εκστρατεία ενημέρωσης που πραγματοποιείται σε επίπεδο Κρήτης για την Ενδοοικογενειακή Βία, η οποία διακρίνεται τόσο για τις στοχευμένες δράσεις και παρεμβάσεις (ταινία μικρού μήκους, περίπατος Αγάπης, ομιλίες σε σχολικές μονάδες), όσο και για την επιτυχή σύμπραξη και από κοινού προσπάθεια σημαντικών υπηρεσιών, με στόχο τον περιορισμό του προβλήματος.
 
Η τοπική κοινωνία και η σχολική κοινότητα αγκαλιάζει ολοένα και περισσότερο αυτήν την πρωτοβουλία και συλλογική κίνηση, ενώ η θερμή ανταπόκριση και συμμετοχή του κόσμου στις εκδηλώσεις φανερώνουν ότι ένα θέμα «κλειστό» αρχίζει σιγά σιγά να εντάσσεται σε άλλη βάση με ενθαρρυντικά πορίσματα, ως προς τον σκοπό πραγμάτωσης.
 
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί πέρα από την ευκαιρία να ακούσουν τις χρήσιμες θεματικές αναλύσεις των έγκριτων εισαγγελέων, των αξιωματικών της αστυνομίας και των ειδικών επιστημόνων που μετέχουν ως ομιλητές, έχουν την δυνατότητα να συζητήσουν μαζί τους, υποβάλλοντας ερωτήματα και προβληματισμούς επί του θέματος.
 
Στο πλαίσιο αυτό, η Ιερά Αρχιεπισκοπή προχωράει στην πραγματοποίηση της 7ης κατά σειρά εκδήλωσης με θέμα: «Σημεία Ενδοοικογενειακής Βίας και Κακοποιητικές Πρακτικές ~ Διαχείριση – Προστασία – Αντιμετώπιση», στον χώρο του 30ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, με συμμετοχή εκπαιδευτικών και γονέων των 4ου, 30ου, 49ου, 50ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου, του 2ου Ειδικού Δημοτικού, των 19ου και 41ου Νηπιαγωγείων».
 
Χορηγός επικοινωνίας είναι ο «Όμιλος ΚΡΗΤΗ ΤV».
 
Ομιλητές:
 
Θεοδώρα Μανιώτη - Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου - Γραφείο Ανηλίκων, Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου
 
Δήμητρα Ζέρβα - Αστυνόμος Β΄- Προϊσταμένη Γραφείου Ανηλίκων, Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου
 
Αγγελική Μπερνιδάκη - Υπαστυνόμος Α’ - Α’ Αστυνομικό Τμήμα, Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου
 
Αικατερίνη Μπιτζαράκη - Παιδοψυχίατρος Δ/ντρια Ε.Σ.Υ. - Υπεύθυνη του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων, Βενιζέλειο Πανάνειο Γ.Ν.Η.
 
Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Πολιτάκης - Ιεροκήρυκας Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης
 
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος.
 
Την εκδήλωση συντονίζει ο Κοινωνικός Λειτουργός – Συνεργάτης της Ι.Α.Κ. κ. Γεώργιος Σαριδάκης.
 
 
neakriti.gr