Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο: Πόντιος Πιλάτος ο Δήμαρχος για τα φυτικά υπολείμματα

11:57 π.μ. - Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019
11:04 π.μ. - Τετ, 10/57/2019
Image: Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο: Πόντιος Πιλάτος ο Δήμαρχος για τα φυτικά υπολείμματα

Να συνεννοηθούν επιτέλους

Οι δηλώσεις της Αντιδημάρχου κ. Ρουμελιωτάκη σε ραδιοφωνικό της πόλης μας, σταθμό σχετικά με τον εμπρησμό οχήματος Δημοσίας χρήσης ιδιοκτησίας των Δημοτών μας, στην ευρύτερη περιοχή της κοινότητας Ανατολής αφήνουν ερωτηματικά ως προς τον τρόπο που αντιλαμβάνεται η ίδια την αξία της Δημόσιας περιουσίας και την αδυναμία - αδιαφορία  της, να φροντίσει να μετακινηθεί το όχημα σε ασφαλές σημείο για τη φύλαξή του. Αποτέλεσμα, η κλοπή εξαρτημάτων και ο εμπρησμός του φορτηγού  από αγνώστους. Δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε τους πιθανούς κινδύνους μιας τέτοιας πράξης δολιο -φθοράς για τους ανθρώπους και το περιβάλλον, αφού το όχημα ήταν παρατημένο μέσα στον κεντρικό δρόμο Ιεράπετρας Ανατολής και κοντά σε Δασική περιοχή. Το εντυπωσιακό είναι παρά ταύτα, η δήλωση της ιδίας, με την ανάληψης της ευθύνης για το ατυχές περιστατικό.    Κυρία Ρουμελιωτάκη οφείλετε να γνωρίζετε ότι η ανάληψη ευθύνης όταν έχεις αναλάβει μια ΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ, έχει και συνέπειες και κόστος, οπότε θα περιμένουμε να δούμε πως θα αντιδράσει η Δημοτική Αρχή στις δηλώσεις της Αντιδημάρχου και τι σημαίνει τελικά η δήλωση ανάληψης ευθύνης μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που  ακούμε από επίσημα χείλη την φράση αυτή
 
Η αδυναμία απομάκρυνσης των θερμοκηπιακών υπολειμμάτων (νάιλον) από χώρους τυχαίας εναπόθεσης, ως επί το πλείστων δίπλα σε κάδους απορριμμάτων ή σε  πρόχειρες χωματερές, δείχνει από την μία την οικολογική ΄΄συνείδηση΄΄ μιας μικρής μερίδας παραγωγών, μα πάνω απ’ όλα την αδυναμία του Δήμου να εκφράσει πρωτίστως μια κοινή άποψη για την επίλυση του προβλήματος - άλλα μας λέει ο κ. Καλαντζάκης, άλλα η κ. Ρουμελιωτάκη, άλλα ο κ. Νεκτάριος Παπαδάκης και άλλα διαπιστώνει ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος  - και ότι παρά την σύγχυση που επικρατεί κάποιος  απαιτείται άμεσα να προχωρήσει σε συντονισμένες ενέργειες απομάκρυνσης των κατά τα άλλα ανακυκλώσιμων υλικών.    Είναι αναγκαίο να αποφύγουμε, έστω και την τελευταία στιγμή μια επικείμενη οικολογική καταστροφή και να εκλείψει μια για πάντα η απαράδεκτη εικόνα που συναντάμε στους δρόμους του Δήμου μας.   Είμαστε σίγουροι ότι η προσπάθειά σας να μεταφέρετε το πρόβλημα στην Περιφερειακή Ενότητα και στον Αγροτικό κόσμο,  δηλώνοντας αναρμόδιοι ως Δημοτική Αρχή μετατρέπει τον Δήμο σε σύγχρονο Πόντιο Πιλάτο και γίνεστε απαράδεκτα επικίνδυνοι τόσο για το φυσικό περιβάλλον του τόπου μας όσο και για εμάς τους Δημότες της Ιεράπετρας.
 
Μετά από χρόνια που ο Δήμαρχος ποιεί την νήσσαν, σε ένα θέμα τόσο σημαντικό, προκαλώντας σοβαρή οικονομική αιμορραγία στα οικονομικά του Δήμου και στο κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ιεράπετρα, χωρίς την παραμικρή διάθεση θεραπείας, σεβόμενος τουλάχιστον τους κατοίκους του Δήμου μας, που πληρώνουν τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας, αποφάσισε έστω και καθυστερημένα και μετά από τα δελτία τύπου της παράταξής μας να ασχοληθεί με το καυτό θέμα του ληστρικού ποσού που υποχρεώνεται να πληρώνει ο Δήμος Ιεράπετρας για την υγειονομική ταφή των απορριμμάτων στον Χ.Υ.Τ.Α. του Αγίου Νικολάου. Συγχαρητήρια για τα αντανακλαστικά σας κ. Καλαντζάκη!!!