Κ. Μπαγινέτας: Αντιμετώπιση της λειψυδρίας με αξιοποίηση προγραμμάτων και νέων τεχνολογιών

1:06 μ.μ. - Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2018
01:09 μ.μ. - Κυρ, 02/06/2018
Image: Κ. Μπαγινέτας: Αντιμετώπιση της λειψυδρίας με αξιοποίηση προγραμμάτων και νέων τεχνολογιών

Ο Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας στον Ηχώ Fm 99,8

Τον Γραμματέα Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας φιλοξένησε στο στούντιο του Ηχώ fm 99,8 η εκπομπή Καλημέρα Λασίθι και η δημοσιογράφος Μαρία Τσαγκαράκη.
 
Ο κ. Κώστας Μπαγινέτας ανέφερε ότι το θέμα του νερού απασχολεί αγροτικές περιοχές σε όλη την Ελλάδα.  Ζούμε το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και τις επιπτώσεις του οπότε θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με τη διασφάλιση αρδευτικού νερού.  Υπάρχουν έργα που μπορούν να γίνουν π.χ. φράγματα, αξιοποίηση νέων τεχνολογιών όπως στάγδην άρδευση και  αφαλάτωση. Θα πρέπει όμως τα έργα να συνδυαστούν με τον τόπο  χρήσης του νερού και την ορθολογική του διαχείριση. Επίσης μπορεί να γίνει αξιοποίηση ευρωπαϊκών και άλλων προγραμμάτων αλλά και  των σχεδίων βελτίωσης που επιτέλους άνοιξαν αν και με μειωμένο προϋπολογισμό, κ.α. Μπορούν επίσης να αξιοποιηθούν χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν σε πρώτη φάση και  σε έκτακτες συνθήκες να δώσουν λύσεις και επίσης  να χρησιμοποιηθεί και η λύση της αφαλάτωσης. Επιπλέον και οι Δήμοι μπορούν ,αξιοποιώντας δράσεις και μέτρα και από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης  ,να χρηματοδοτηθούν  ώστε να ανανεώσουν το αρδευτικό τους δίκτυο.  Τέλος ο Μπαγανέτας αναφέρθηκε και στο πακέτο Γιούνκερ και πως θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή.
 
Ο Γραμματέας αγροτικού της Ν.Δ.  επρόκειτο να συναντηθεί με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδόση Καλαντζάκη και να συζητήσουν θέματα που έχουν να κάνουν με τον αγροτικό τομέα
 
 
 
Ακολουθεί η συνέντευξη κ. Μπαγινέτα: