Και η άρδευση της Ιεράπετρας στη συζήτηση για τον ΒΟΑΚ

5:50 μ.μ. - Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2018
05:09 μ.μ. - Κυρ, 02/50/2018
Image: Και η άρδευση της Ιεράπετρας στη συζήτηση για τον ΒΟΑΚ

«30 χρόνια οι άνθρωποι παρακαλάνε να γίνει μια συντήρηση, ένας αγωγός για να μη χάσουν τα θερμοκήπιά τους» είπε ο Υπουργός Υποδομών

 
Στα προβλήματα άρδευσης και υποδομών μεταξύ άλλων και του Δήμου Ιεράπετρας αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών κ.Σπιρτζής κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης για τον ΒΟΑΚ του βουλευτή Λασιθίου κ.Πλακιωτάκη.
 
Στην απάντησή του σε ευθεία ερώτηση του βουλευτή για το αν θα εξαιρούνταν το Λασίθι από το ΒΟΑΚ, αν ο ίδιος ο κ.Σπιρτζής ήταν Λασιθιώτης, αντιπαρέβαλλε  το έργο της σημερινής κυβέρνησης με των προηγούμενων - και της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Υπουργός αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στις υπάρχουσες υποδομές και στα έργα και Μελέτες που η κυβέρνηση υλοποιεί :

"Ακούστε κύριε Πλακιωτάκη πώς έχετε τιμήσει τους Λασιθιώτες: Αν ήμουν Λασιθιώτης δηλαδή, αλλά και τώρα που δεν είμαι, επειδή έχω ιδιαίτερες φιλίες στο Λασιθί, διαχρονικά πως η παράταξή σας τίμησε τους Λασιθιώτες.
Κατασκευάσατε Φράγματα που είναι τρύπια, χάνουν νερό. Κατασκευάσατε Φράγματα χωρίς τα δίκτυα. Κατασκευάσατε αεροδρόμια χωρίς να έχουν δρόμο να πάτε.
Φαντάζομαι πώς θα έχετε πάει μια βόλτα έστω να πιείτε έναν καφέ στην Ιεράπετρα. Αν πάτε εκεί, για να δείτε πόσο τους έχετε τιμήσει. Δε θα σας πουν για το δρόμο, θα σας πουν ότι 30 χρόνια τώρα παρακαλάνε οι άνθρωποι να γίνει μια συντήρηση, ένας νέος αγωγός ύδρευσης, για να μη χάσουν τα θερμοκήπια και τη λειτουργία τους. Ούτε αυτό δεν κανατε.
Πήγατε στο Οροπέδιο και ζητήσατε να γίνουν δίκτυα ως αντισταθμιστικό του μεγάλου φράγματος, ούτε αυτό δεν κάνατε που είστε εντάξει και τιμάτε το λόγο σας. Ως κυβέρνηση όχι εσείς προσωπικά.
 
Εμείς δυστυχώς βρήκαμε μια Κρήτη που την είχατε αφήσει στη μέση της Αφρικής, στη Σαχάρα από άποψη υποδομών.
 
Εμείς κάναμε το Καστέλι, βγάζουμε το ΒΟΑΚ, κάνουμε τα εγγειοβελτιωτικά έργα που χρειάζονται, δίκτυα ύδρευσης- άρδευσης, αλλά δεν είμαστε Χουντίνι. Με μαγικό ραβδί δε γίνονται αυτά.
 
Να σας πώ τί κάνουμε: Το αρδευτικό δίκτυο της λιμνοδεξαμενής του Αγίου Γεωργίου στο Οροπέδιο Λασιθίου. Αυτό το είχατε τάξει 50-60 χρόνια. Τις μελέτες συμπληρωματικών έργων για τον ταμιευτήρα Μπραμιανού. Τα αντιπλημμυρικά έργα Γ.Λυγιάς και Φράγματος Μύρτου.
 
Και για τις μελετες που λέτε, τρέχουν από την Υπηρεσία, δεν έχουν σταματήσει. Και το τμήμα Νεάπολη - Άγιος Νικόλαος 14 χιλιόμετρα, το τμήμα Καλό Χωριό - Φρουζή 5,7 χιλιόμετρα και το Γέφυρα Φρουζή-Παχειά Άμμος 7 χιλιόμετρα και το τμήμα Καβούσι- Αυχένας- Αγκαθιάς 22 χιλιόμετρα και το τμήμα Παχειά Άμμος - Ιεράπετρα 14 χιλιόμετρα και το τμήμα Ιεράπετρα- Μύρτος 15,6 χιλιόμετρα και έχει μπει σε τελική ευθεία και ολοκληρώνεται η περίφημη γέφυρα Χαμεζίου, αυτή η ακρόπολη των δημοσίων έργων, που είναι διεθνής πρωτοτυπία, όταν κάνεις μια γέφυρα να κάνεις τη μισή, μετά από 10 χρόνια και να έχει και στατικό πρόβλημα.

Συγχαρητήρια για την αποτελεσματικότητα που είχαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, για το νοιάξιμο που είχατε για το Λασίθι και την Κρήτη συνολικά και συγγνώμη που δε θα σας ακολουθήσουμε σε αυτή την πολιτική τακτική των τελευταίων 50 χρόνων" κατέληξε ο κ.Σπιρτζής.