Καταρρέει το «Βενιζέλειο» | Μετά τα χειρουργεία, σταματούν τακτικά και απογευματινά ιατρεία

9:56 π.μ. - Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2023
09:10 π.μ. - Πέμ, 05/56/2023
Image: Καταρρέει το «Βενιζέλειο» | Μετά τα χειρουργεία, σταματούν τακτικά και απογευματινά ιατρεία

Σε τροχιά πλήρους διάλυσης βρίσκεται το «Βενιζέλειο» νοσοκομείο, στο Ηράκλειο Κρήτης

Σε τροχιά πλήρους διάλυσης βρίσκειται το «Βενιζέλειο» νοσοκομείο, στο Ηράκλειο Κρήτης, καθώς οι τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό οδηγούν το έβδομο σε επισκεψιμότητα ασθενών νοσοκομείο του ΕΣΥ σε παράλυση.

Μετά τη διακοπή των προγραμματισμένων χειρουργείων, με απόφαση της γενικής συνέλευσης γιατρών, αναστέλλεται και η λειτουργία των τακτικών και απογευματινών ιατρείων, από τις 15 Οκτωβρίου.

Γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό εμφανίζονται απογοητευμένοι, με τους ίδιους να κάνουν λόγο για πρωτοφανείς καταστάσεις που σε καμία περίπτωση δε συνάδουν με μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Όπως σημειώνουν, σύμφωνα με το cretalive, το ιστορικό νοσοκομείο του Ηρακλείου, έχει ήδη καταρρεύσει.

Ο πρόεδρος των Εργαζομένων Μανώλης Μενεγάκης, περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση, αναδεικνύοντας σε μείζον ζήτημα τη σοβαρή έλλειψη γιατρών σε διάφορες κλινικές του νοσοκομείου, αλλά και έλλειψη νοσηλευτικού, διοικητικού και επικουρικού προσωπικού.

Το μέλος του Σωματείου των Εργαζομένων στο Βενιζέλειο, Δημήτρης Φλυτζανής, μιλώντας στην τοπική ιστοσελίδα, σημείωσε πως η απόφαση για παύση και των τακτικών και απογευματινών εργασιών οφείλεται στην έλλειψη ιατρικού (και όχι μόνο) προσωπικού.

Ο χειρουργός, μέλος της Τριμελούς Επιτροπής Γιατρών του Βενιζέλειου, Γιώργος Κωστάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως το «σημείο – μηδέν» έχει έρθει για το Βενιζέλειο. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι και οι ειδικευόμενοι γιατροί παραιτούνται ομαδικά αναζητώντας καλύτερη εκπαίδευση, καθώς «το Βενιζέλειο αυτή τη στιγμή αδυνατεί να τους εκπαιδεύσει». «Το πρόβλημα είναι πια στα χέρια του υπουργείου» πρόσθεσε.

tvxs.gr