Κάτω τα χέρια απο τη Μεγάλη Παραλία

11:09 π.μ. - Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016
11:07 π.μ. - Τρί, 19/09/2016
Image: Κάτω τα χέρια απο τη Μεγάλη Παραλία

Επιτροπή αγώνα Ιεράπετρας

Την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016 ξεκίνησε η ηλεκτρονική δημοπράτηση για 16 στρέμματα της Μεγάλης Παραλίας. Πρόκειται για τα πρώτα 16 στέμματα της μεγάλης αυτής της περιοχής που έχει συμπεριλάβει το ΤΑΙΠΕΔ στην προς εκποίηση δημόσια περιουσία. Σύμφωνα με τις επιταγές των Μνημονίων, της ΕΕ και των τοκογλύφων-δανειστών και τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης, προς εκποίηση προσφέρεται το σύνολο σχεδόν της δημόσιας περιουσίας: τόσο οι υπηρεσίες και υποδομές που έχουν δημιουργηθεί με τον ιδρώτα και τα χρήματα του ελληνικού λαού (λιμάνια, αεροδρόμια, τρένα, ΔΕΗ, κλπ) όσο και οι περιοχές φυσικού κάλους, όπως η δική μας Μεγάλη Παραλία.
 
Θεωρούμε υποχρέωση και καθήκον κάθε Γεραπετρίτη και κατοίκου της περιοχής μας να αντιταχθεί, με κάθε μέσο, σε αυτό το ξεπούλημα μιας περιοχής μεγάλης ομορφιάς που θα πρέπει να έχουμε το δικαίωμα να απολαμβάνουμε όλοι. Δεν θα επιτρέψουμε την εκποίηση ούτε των παραλιών, των βουνών, των δασών και των νησιών μας ούτε οποιοασδήποτε άλλης δημόσιας γης και περιουσίας.
 
Αποτελεί καθήκον και ευθύνη της Δημοτικής αρχής, των δημοτικών παρατάξεων, όλων των φορέων και κατοίκων του δήμου μας η ακύρωσης αυτής της διαδικασίας πώλησης που, από ότι φαίνεται, είναι μόνο η αρχή για την περιοχή μας.
 
Η μαζική και δυναμική κινητοποίηση όλων μας -Δήμου, κοινοτήτων, φορέων και κατοίκων- αποτελεί το μόνο δρόμο για την ανατροπή, στην πράξη, της απαράδεκτης αυτής απόφασης και την αποτροπή αναλόγων ενεργειών, στο μέλλον. Φτάνει πια! Αρκετά έχει υποστεί ο δήμος μας τα τελευταία χρόνια. Δεν θα ανεχτούμε κι άλλη υποβάθμιση.
Υπενθυμίζουμε στην κυβέρνηση, αλλά και σε κάθε επίδοξο αγοραστή, ότι η περιοχή που δημοπρατείται αποτελεί προστατευόμενη περιοχή και δεν επιτρέπεται να οικοδομηθεί, πράγμα που δήμος και κάτοικοι πρέπει να φροντίσουμε να διαφυλαχθεί.
 
Απαιτούμε όλη η ζώνη μεταξύ παλιάς και νέας γραμμής αιγιαλού, που φτάνει τα 200 στρέμματα, να περάσει στην κυριότητα του Δήμου Ιεράπετρας και να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
 
Σαν Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας, ξεκινάμε τη συλλογή υπογραφών ενάντια σε κάθε είδους ιδιωτικοποίηση της Μεγάλης Παραλίας και περιμένουμε την άμεση, έμπρακτη κινητοποίηση Δήμου και φορέων.
 
ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
Οι δημότες και κάτοικοι της Ιεράπετρας καθώς και όσοι αντιστεκόμαστε στην ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, απαιτούμε την άμεση ακύρωση της ηλεκτρονικής δημοπράτησης των 16 στρεμμάτων της Μεγάλης Παραλίας Κουτσουναρίου, Ιεράπετρας που ξεκίνησε στις 15/7/2016. Απαιτούμε, επίσης, να απενταχθεί από το ΤΑΙΠΕΔ η υπόλοιπη έκταση που προορίζεται για «αξιοποίηση»-ξεπούλημα σύμφωνα με τις επιταγές των Μνημονίων, της ΕΕ και των τοκογλύφων-δανειστών.
 
Δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο αυτή την περιοχή ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, που αποτελεί επιπλέον προστατευόμενη περιοχή, και απαιτούμε η κυριότητά της, όπως και της ευρύτερης περιοχής που καθορίζεται μεταξύ της παλιότερης και της νέας γραμμής αιγιαλού, να περιέλθει στο Δήμο Ιεράπετρας και να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.