Κοκοτός: Η αγωνία για τον τουρισμό και οι παράγοντες που επηρεάζουν την έναρξη της σαιζόν

11:59 π.μ. - Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020
11:04 π.μ. - Τετ, 22/59/2020
Image: Κοκοτός: Η αγωνία για τον τουρισμό και οι παράγοντες που επηρεάζουν την έναρξη της σαιζόν

Ο Φώτης Κοκοτός μέλος του Δ.Σ. Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στον Ηχώ 99,8

Με το βλέμμα στον τουρισμό και την επόμενη μέρα κορωνοιού ο κ. Κοκοτός ξενοδόχος Και μέλος του Δ.Σ. Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).μιλά στον Ηχώ 99,8 για το μέλλον του κλάδου, τις δυσκολίες και τι προσδοκούν την φετινή περίοδο. Καταρχάς αναφέρεται στις δυσκολίες να ανοίξουν καταρχάς μεγάλα ξενοδοχεία εκτιμώντας ότι είναι πιο εύκολο και πιο ασφαλές να λειτουργήσουν τα bungalows. Ακόμη και εάν ανοίξουν σε μεταγενέστερο χρόνο , το πως θα λειτουργήσουν θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη του κορωνοϊού, τα προληπτικά μέτρα, τη δυνατότητα επισκεπτών από άλλες χώρες να ταξιδέψουν στη χώρα μας. Βέβαια δεν αναμένεται να επανέλθουμε άμεσα σε προγενέστερες καταστάσεις και μέτρα πρόληψης το πιο πιθανόν θα εξακολουθούν να ισχύουν για την αποφυγή συνωστισμού και την τυχόν εκδήλωσης κρούσματος. Μεγάλο ρόλο θα παίξουν οι αερομεταφορές και πως θα λειτουργήσουν. Προφανώς θα πληγεί ο μαζικός τουρισμός από τον οποίο προέρχεται μεγάλο μέρος του τουριστικού εισοδήματος και από τον οποίου ζουν χιλιάδες εργαζόμενοι. Θα ήταν ρομαντικό να επενδύσουμε στον high class τουρισμό. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να πετύχουμε κάτι τέτοιο, σημείωσε.

Σε άλλο σημείο στάθηκε στους εργαζόμενους που εργάζονται ανά σαιζόν, προέρχονται από διάφορες περιοχές της χώρας και πολλοί από αυτούς ζούσαν σε χώρους των ξενοδοχείων. Επιπλέον αναφέρθηκε στην μείωση των κρατήσεων, τις επιστροφές, τις ακυρώσεις, στην προσπάθεια να κρατήσουν τις τιμές σε ένα επίπεδο αλλά και στον κίνδυνο ξενοδοχεία να μην ανοίξουν φέτος.

Αφού τόνισε τη σημασία να γίνουν καμπάνιες marketing, κλείνοντας είπε ότι οι ξενοδόχοι καταθέτουν τις προτάσεις τους προς την κυβέρνηση από την οποία ζητούν στήριξη ώστε να μπορέσει ο κλάδος να σταθεί και να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες των καιρών.