Κομπίνα εκατομμυρίων ευρώ με «μαϊμού» ελληνικά κρέατα

5:05 μ.μ. - Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017
05:10 μ.μ. - Δευ, 30/05/2017
Image: Κομπίνα εκατομμυρίων ευρώ με «μαϊμού» ελληνικά κρέατα

Υπόθεση φοροδιαφυγής από εταιρείες εμπορίας κρεάτων στο νομό Αχαϊας

Η οποία συνδέεται και με παράνομες ελληνοποιήσεις κρεάτων, αποκάλυψαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ύστερα από καταγγελία και έρευνα μηνών.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο επιχειρήσεις στο νομό Αχαΐας, ίδιων συμφερόντων, οι οποίες έχουν έναρξη εργασιών την ίδια ημερομηνία.
 
Οι Ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων αποκάλυψαν ότι οι δύο εταιρίες στο διάστημα από τις 20-2-2015 έως και τις 22-6-2017 είχαν αδήλωτες πωλήσεις 1,71 εκατ. ευρώ, ενώ δεν απέδωσαν στο Δημόσιο ΦΠΑ αξίας 225.000 ευρώ, ούτε υπέβαλαν δήλωση φόρου εισοδήματος.
 
Οι ελεγκτές κατάσχεσαν τις ταμειακές μηχανές των επιχειρήσεων, ωστόσο η υπόθεση είναι ακόμη σε εξέλιξη, καθώς μετά τον εντοπισμό τους, προχώρησαν στην ίδρυση και τρίτης εταιρίας με μορφή Α.Ε. των ίδιων συμφερόντων με τις δύο πρώτες.
 
Από τον έλεγχο βρέθηκαν αγορές κρεάτων από την Βουλγαρία αξίας 1 εκατ. ευρώ, τα οποία με βάση τη συνήθη πρακτική των ελληνοποιήσεων προωθούνται στην αγορά ως κρέατα εγχώριας προέλευσης.
 
Από τις φορολογικές αρχές κινούνται ήδη οι διαδικασίες απενεργοποίησης του ενδοκοινοτικού ΑΦΜ για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.
 
Πηγή: tvxs.gr