Κουβαράκης: Το κόστος ενέργειας πηγή όλων των προβλημάτων για τους αγροκτηνοτρόφους

10:11 π.μ. - Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024
10:02 π.μ. - Τρί, 13/11/2024
Image: Κουβαράκης: Το κόστος ενέργειας πηγή όλων των προβλημάτων για τους αγροκτηνοτρόφους

Ο Κώστας Κουβαράκης, τυροκόμος και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Τυροκόμων Κρήτης, στον Ηχώ 99,8

Με αφορμή την σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αγροτικό κλάδο μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο κ. Κώστας Κουβαράκης, τυροκόμος και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Τυροκόμων Κρήτης, αναλύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το επάγγελμά του.

Καταρχάς, ο ίδιος δεν έλαβε πρόσκληση για να συμμετέχει στην σημερινή συνέλευση ώστε να παραθέσει στον πρωθυπουργό τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της τυροκομίας. Όπως μας ανέλυσε στην εκπομπή, τα πιο σημαντικά προβλήματα αφορούν την λειψυδρία, το κόστος των ζωοτροφών και της ενέργειας. «Δυστυχώς όλα συνδέονται μεταξύ τους σαν μια αλυσίδα.» Δεν θα μπορούσε να λείπει από τα προαναφερθέντα προβλήματα και αυτό της επιδότησης. Αναλυτικότερα, αρκετοί παραγωγοί δεν λαμβάνουν επιδότηση, εν αντιθέσει με κάποιους που δεν παράγουν αλλά λαμβάνουν κανονικά την επιδότηση. Επιπροσθέτως, πρέπει να γίνεται ένας έλεγχος στην ταυτότητα που φέρουν τα προϊόντα, ανέφερε ο κ. Κουβαράκης

«Τα προβλήματα αυτά είναι χρόνια και δεν τα λύνει κανείς.». Σε ερώτηση αναφορικά με την ζήτηση των τυροκομικών προϊόντων, ο κ. Κουβαράκης απάντησε πως η ζήτηση διαφέρει ανά περιόδους αναλόγως τις επικρατούσες συνθήκες. Προς το παρόν, η ζήτηση έχει μειωθεί εξαιτίας του κύματος ακρίβειας. Κλείνοντας, υπογράμμισε πως πρέπει να μεριμνήσει για αυτά τα προβλήματα η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.