Κρήτη: Ξεκίνησε η δίκη με τους 28 κατηγορούμενους για το εμπόριο όπλων - Φέρονται να εμπλέκονται και αστυνομικοί

7:01 μ.μ. - Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2019
07:07 μ.μ. - Δευ, 01/01/2019
Image: Κρήτη: Ξεκίνησε η δίκη με τους 28 κατηγορούμενους για το εμπόριο όπλων - Φέρονται να εμπλέκονται και αστυνομικοί

Και αστυνομικοί φέρονται να εμπλέκονται στην μεγάλη υπόθεση εμπορίας όπλων, το δικαστικό «κουβάρι» της οποίας, αρχίζει να ξετυλίγεται σήμερα στα Χανιά

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, η υπόθεση που δικαζεται από το πρωί της Δευτέρας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αφορά σύσταση και εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διοχέτευαν στο εμπόριο κλεμμένα όπλα ή παλιά όπλα που είχαν επισκευαστεί. Βασικός κατηγορούμενος είναι ένας Χανιώτης οπλοπωλης – οπλουργος. Ωστόσο η δράση αυτής της οργάνωσης φέρεται να συνδέεται με άλλη οργάνωση που δρούσε σε Χανιά και βόρειο Ελλάδα και διοχετευε τον οπλισμό πίσω σε εγκληματικές οργανώσεις του κοινού ποινικού δικαίου. Η υπόθεση εξιχνιαστηκε το 2016.
Στην υπόθεση που δικάζεται σήμερα στα Χανιά, περιλαμβάνεται και η κλοπή όπλου ενός αστυνομικού από συνάδελφό του στα ΤΑΕ Αποκορώνου (παρότι ο φερόμενος ως δράστης είναι κατηγορούμενος σε άλλη υπόθεση) . Περιλαμβάνονται ακόμα εμπρησμοί σε καντίνα κοντά στο Ελος και σε επαγγελματικό φορτηγό Χανιώτικης επιχείρησης.
 
Η δίκη εξελίσσεται με τις καταθέσεις των μαρτύρων ενώ 13 συνολικά δικηγόροι υπερασπίζονται τους 28 κατηγορούμενους.