Ξανά στο εδώλιο ο δάσκαλος για την ασέλγεια σε βάρος μαθητών του στην Ιεράπετρα

7:32 μ.μ. - Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018
07:06 μ.μ. - Τρί, 19/32/2018
Image: Ξανά στο εδώλιο ο δάσκαλος για την ασέλγεια σε βάρος μαθητών του στην Ιεράπετρα

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι γονείς των ανήλικων μαθητών βλέποντας το δάσκαλο να ασελγεί στα παιδιά τους

Αναβιώνει αύριο Τετάρτη στις δικαστικές αίθουσες η υπόθεση του 59χρονου δασκάλου, ο οποίος φέρεται να είχε ασελγήσει σε ανήλικους μαθητές, στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας, πριν από λίγα χρόνια.
 
Η υπόθεση είχε σκάσει σαν "βόμβα" στην τοπική κοινωνία του Λασιθίου τον Φεβρουάριο του 2016, όταν οι γονείς μιας 8χρονης άκουγαν σοκαρισμένοι μια φίλη τους να τους λέει ότι η μικρή τής εκμυστηρεύτηκε ότι ο δάσκαλός ήταν υπερβολικά διαχυτικός μαζί της.
 
Ο εκπαιδευτικός ήταν δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο της Ιεράπετρας, ωστόσο παρέδιδε και μαθήματα κατ' οίκον στην 8χρονη και τον επίσης ανήλικο αδερφό της.
 
Οι γονείς των παιδιών τρόμαξαν και αποφάσισαν να τοποθετήσουν κρυφά κάμερα στο δωμάτιο όπου γίνονταν τα μαθήματα. Έτσι κι έγινε...
 
Βλέποντας το οπτικοακουστικό υλικό που συλλέχθηκε, οι γονείς δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους και άμεσα προέβησαν σε καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ., άνδρες της οποίας προχώρησαν στη σύλληψη του δασκάλου.
 
"Καμπάνα" 25 ετών
 
Τον Μάρτιο του 2017 ο εκπαιδευτικός είχε κριθεί ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου για «κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, σε βάρος παθόντων που δεν συμπλήρωσαν τα 14 έτη της ηλικίας τους, τελεσθείσα από εκπαιδευτικό».
 
Η Έδρα είχε κρίνει τότε ένοχο τον εκπαιδευτικό για 4 από τις συνολικά 14 περιπτώσεις ασέλγειας που του είχαν αποδοθεί. Οι τέσσερις περιπτώσεις για τις οποίες καταδικάστηκε ο 59χρονος, αφορούσαν  μαθητές -και των δύο φύλων-, ηλικίας 8 και 9 ετών.
 
Το δικαστήριο καταδίκασε τον δάσκαλο σε συνολική ποινή κάθειρξης 54 ετών. Η εν λόγω ποινή συγχωνεύτηκε στα 25 έτη, η οποία είναι και η εκτιτέα ποινή για τον καταδικασθέντα.
 
0 59χρονος αναμένεται να καθίσει αύριο Τετάρτη στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, προκειμένου να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.
 
 
neakriti.gr