Μ. Συντυχάκης: Προσλήψεις με βάση τις ανάγκες και όχι «μπαλώματα» για τις δομές Υγείας του Λασιθίου - VIDEO

11:35 π.μ. - Τρίτη, 2 Απριλίου 2024
11:04 π.μ. - Τρί, 02/35/2024

Τη φωνή των κατοίκων του νομού Λασιθίου μετέφερε στη Βουλή, ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ

Τη φωνή των κατοίκων του νομού Λασιθίου, που μαζικά κινητοποιούνται ενάντια στην διαλυτική κατάσταση που επικρατεί στις δομές Υγείας της περιοχής, μετέφερε στη Βουλή, ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ, κατά την συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Η κατάστασή στα Νοσοκομεία και στην Πρωτοβάθμια Υγεία έχει φτάσει «σε οριακά επίπεδα» στο Λασίθι, εξαιτίας της εμπορευματοποίησης, υπογράμμισε, στηλιτεύοντας την «ανθυγιεινή πολιτική» της κυβέρνησης.

Ο Μ. Συντυχάκης παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία για την υποστελέχωση των Νοσοκομείων του νομού, του Κέντρου Υγείας, των Περιφερειακών Ιατρείων και του ΕΚΑΒ. Είναι χαρακτηριστικό πως η τελευταία προκήρυξη για 18 θέσεις μονίμων γιατρών για τα Νοσοκομεία, κατέληξε να γίνουν μόλις 7 αιτήσεις, λόγω των απαράδεκτων εργασιακών συνθηκών και των χαμηλών μισθών που κάνουν τους υγειονομικούς να μην προσέρχονται σε αυτούς τους διαγωνισμούς.

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αφού αράδιασε μια σειρά διαγωνισμούς, εκ των οποίων κάποιοι βγαίνουν άγονοι, ισχυρίστηκε πως «σήμερα υπηρετούν περισσότεροι» γιατροί και νοσηλευτές στο νομό Λασιθίου «από ότι το 2019», ανταγωνιζόμενος με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για το ποιός διέλυσε περισσότερο την Υγεία.

Το κριτήριο για την κυβέρνηση «δεν είναι οι πραγματικές, αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει στην πάροδο των χρόνων», του απάντησε ο βουλευτής του ΚΚΕ. Υπογράμμισε δε πως η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση της Υγείας είναι μέρος του σχεδίου να μετατραπούν τα Νοσοκομεία σε επιχειρήσεις.

Σχολίασε ακόμη τα «μπαλώματα» που κάνει η κυβέρνηση, όπως οι μετακινήσεις γιατρών από το ένα υποστελέχωμένο Νοσοκομείο στο άλλο, υπογραμμίζοντας πως με αυτό τον τρόπο επιχειρεί η κυβέρνηση να σκεπάσει τις εγκληματικές ευθύνες της για την κατάσταση στην Υγεία. Όπως είπε, λύση δεν είναι να μοιραστεί η φτώχεια μεταξύ των τεσσάρων Νοσοκομείων του νομού. Επίσης, τόνισε πως για να μην βγαίνουν άγονοι οι διαγωνισμοί, πρέπει να δοθούν επιστημονικά και μισθολογικά κίνητρα.