«Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα»... τα Χριστούγεννα

8:28 π.μ. - Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
08:10 π.μ. - Δευ, 14/28/2019
Image: «Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα»... τα Χριστούγεννα

Η πρόταση της παράταξης «Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα» για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις αποτελούν αίτημα όλων των δημοτών της Ιεράπετρας, τόσο των καταστηματαρχών όσο και των επιχειρηματιών της πόλης, προκειμένου να απολαύσουν μία εορταστική ατμόσφαιρα με επίκεντρό κυρίων τα παιδιά, τους νέους και την οικογένεια
 
Στόχος μας για τη φετινή διοργάνωση είναι η προσέλκυση επισκεπτών στον δήμο μας κάθε ηλικίας και στο ευρύτερο  κέντρο της πόλης, με σημείο αναφοράς την πλατεία, σε μια  προσπάθεια τόνωσης της αγοράς κατά την περίοδο των εορτών.
 
Απαραίτητη για την οργάνωση, την υλοποίηση και την επίβλεψη όλων των δράσεων είναι η σύσταση καλλιτεχνικής επιτροπής μετά από ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος από τον δήμο.
 
Αρχικά προτείνουμε  να ολοκληρωθεί ο εορταστικός στολισμός της πόλης και των χωριών μας έως τις 15 Νοεμβρίου 2019, ώστε να ξεκινήσουν νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές  οι εορταστικές εκδηλώσεις.
 
Να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στον στολισμό των χωριών μας την δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού και στις εισόδους της πόλης.
 
Προτείνουμε  η φωταγώγηση  του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Πλατεία της πόλης να πλαισιωθεί από συναυλία τοπικών συγκροτημάτων, με έμφαση στην παράδοση των Χριστουγέννων με παρουσία  της φιλαρμονικής του δήμου, τραγούδια από την παιδική χορωδία. Η εκδήλωση αυτή θα σηματοδοτήσει την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων.
Προτείνουμε την δημιουργία θεματικού χριστουγεννιάτικου πάρκου στην πλατεία (θεματικά σπιτάκια, σπίτι του Αϊ Βασίλη, καρουσελ, χριστουγεννιάτικο τρενάκι, παγοδρόμιο, κ.α.).
Προτείνουμε  μεταξύ άλλων, την δημιουργία κατασκευών (π.χ. σπιτάκια, περίπτερα ή/και άλλα) με δραστηριότητες και δράσεις εστιασμένες στα παιδιά, όπως: παραστάσεις και πρωτότυπα διαδραστικά εργαστήρια, θεματική έκθεση ζωγραφικής από παιδιά, παιδικές θεατρικές παραστάσεις, εκδήλωση με παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια, κ.α. Μαζί κατασκευάζουμε και εξοπλίζουμε το σπίτι του Αϊ Βασίλη.
Προτείνουμε την παραχώρηση χριστουγεννιάτικων οικίσκων σε εμπόρους (μετά από κλήρωση) αλλά και σε ΜΚΟ ή Ιδρύματα για την πώληση χριστουγεννιάτικων ειδών.
Προτείνουμε την διασφάλιση πόρων ώστε να διευρύνουμε και να εμπλουτίσουμε τον στολισμό τόσο στην πλατεία, όσο και στην περιφέρεια. 
Προτείνουμε η φιλαρμονική του δήμου, να πραγματοποιήσει περιοδείες στις γειτονιές της πόλης με χριστουγεννιάτικες μελωδίες.
 
Ακόμη, προτείνουμε να πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις: 
 
- Σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό Ιεράπετρας σχεδιάζουμε εκ νέου τον ερχομό του Αϊ Βασίλη.
- Δράσεις γευσιγνωσίας  τοπικών  συλλόγων και επιχειρήσεων εστίασης (food festival), αρτοπαρασκευασμάτων, ζαχαροπλαστείων προς διάθεση, τοπικών προϊόντων και χριστουγεννιάτικων συνταγών, δράσεις παραγωγών κρασιού, μελιού  και ρακής.
- Διαγωνισμός του καλύτερου στολισμού σπιτιού και βιτρίνας και βράβευση από 3μελη επιτροπή με οικονομικό έπαθλο, (λαμβάνοντας υπόψη σημαντικά στην τελική βαθμολογία την αγορά προϊόντων από τα καταστήματα της Ιεράπετρας).
 - Προτείνουμε να παρουσιαστεί πρόγραμμα ολιγοήμερης διάρκειας (φεστιβάλ) με τοπικά νεανικά μουσικά σχήματα και σε συνδυασμό με συναυλίες των τοπικών καλλιτεχνών.
- Προτείνουμε ανοικτό καλλιτεχνικό διαγωνισμό τραγουδιού των σχολείων μας (παιδικό φεστιβάλ τραγουδιού) με χρηματικό έπαθλο (το έπαθλο να δοθεί για τις ανάγκες του σχολείου του νικητή).
 
Για τις παραπάνω δράσης και την επίτευξη τους ο δήμος και το αρμόδιο νομικό πρόσωπο θα πρέπει το αργότερο έως το τέλος του Οκτωβρίου να έχει καταλήξει στους φορείς (μετά από ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος ) που θα συμμετέχουν στην διοργάνωση.
 
Είμαστε στην διάθεση του δήμου και του εμπορικού συλλόγου Ιεράπετρας για την περεταίρω διαμόρφωση και υλοποίηση της πρότασης.
Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας
 
Με εκτίμηση,
 
Για την δημοτική  παράταξη ‘’ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ”
ΠΑΝΤΑΖΗΣ Θ. ΑΡΓΥΡΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ Γ.ΧΑΤΖΑΚΗΣ
ΝΙΚΟΣ Σ. ΜΕΡΑΜΒΕΛΙΩΤΑΚΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Φ. ΣΑΡΡΗΣ