Με συνοδεία των ΜΑΤ έφτασε ο εργολάβος στην Ιεράπετρα

9:11 π.μ. - Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024
09:02 π.μ. - Τρί, 20/11/2024
Image: Με συνοδεία των ΜΑΤ έφτασε ο εργολάβος στην Ιεράπετρα

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Συνοδεία των ΜΑΤ έφτασε ο εργολάβος στην Ιεράπετρα. Έκκληση του προέδρου του συλλόγου Καφέ - Εστίασης Ιεράπετρας στον κόσμο της Ιεράπετρας με την παρουσία του να εμποδίσει την κατεδάφιση των κατασκευών.

hxonews

Φωτογραφία από Παντελή Ψυλλάκη

-

Ο κ. Μιχελαράκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καφέ - Εστίασης Ιεράπετρας, μίλησε στην εκπομπή του Ηχώ 99,8 λίγο πριν την συγκέντρωση στο φρούριο Καλέ όπου θα γίνει προσπάθεια για να μην κατεδαφιστούν οι αυθαίρετες κατασκευές του παραλιακού μετώπου.

Ο ίδιος τόνισε πως θα μαζευτούν όλοι οι επιχειρηματίες και θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να αποτρέψουν οποιαδήποτε κατεδάφιση. «Η μόνη λύση για να πάρουμε παράταση είναι να υπάρξει άμεση πολιτική παρέμβαση, κάτι που δεν υπάρχει μέχρι στιγμής.» 

-

hxonews

Φωτογραφία από Παντελή Ψυλλάκη

-

Κάλεσμα του Δημάρχου της Ιεράπετρας, Εμμ. Φραγκούλη, στους Γεραπετρίτες να δώσουν το παρόν στην σημερινή διαμαρτυρία, ειρηνικά, με σκοπό να παρθεί παράταση στις κατεδαφίσεις του παραλιακού μετώπου της πόλης μέχρι τον Οκτώβριο 2024. Δήλωσε πως θα βοηθήσει και θα στηρίξει τους επιχειρηματίες της πόλης με όποιον τρόπο μπορεί.

-

hxonews

Κάλεσμα του επικεφαλής της παράταξης "Δήμος Ιεράπετρας - Προοπτική για το μέλλον", Γ. Γουλιδάκη, στους Γεραπετρίτες να δώσουν δυναμικό παρόν στην σημερινή διαμαρτυρία στο Φρούριο Καλέ με σκοπό την επ' αόριστον παράταση των κατεδαφίσεων αυθαίρετων κατασκευών στην παραλία της Ιεράπετρας.

-

Χθες πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τις κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων στην παραλιακή της Ιεράπετρας. Με αφορμή αυτό το γεγονός, μίλησε η κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη, μέλος της παράταξης "Ιεράπετρα Νέα Πορεία" και πρώην αντιδήμαρχος, στον Ηχώ 99,8.

Η ίδια θεωρεί δεδομένο ότι ο εργολάβος δεν θα προχωρήσει σε κατεδαφίσεις σήμερα εξαιτίας της παρουσίας του κόσμου στο φρούριο Καλέ.

Σε ερώτηση που τέθηκε σχετικά με τον λόγο που αποχώρησε χθες η παράταξη «Ιεράπετρα-Νέα Πορεία», η ίδια απάντησε ότι αποχώρησαν διότι υπήρχε ασέβεια προς το πρόσωπό τους. Πιο συγκεκριμένα, όταν είχε τον λόγο ο κ. Σπυριδάκης και μιλούσε για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές το ζήτημα των αυθαιρέτων, ανέφερε κάποιους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς προς τις δημοτικές αρχές των προηγούμενων χρόνων. Έτσι, θεώρησε σωστό η παράταξη αυτή να αποχωρήσει μιας και δεν θα έπρεπε να επιτραπούν τέτοιου είδους χαρακτηρισμοί.

Ακόμη, η κ. Χατζημαρκάκη υποστήριξε ότι δεν αποτελεί πρωταρχικό πρόβλημα η εύρεση της χρηματοδότησης για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, αλλά οι διαδικασίες στις οποίες πρέπει να εμπλακούν πολλές δημόσιες υπηρεσίες και πιθανότατα να χρειαστεί πολύς χρόνος.

-

Ο κ. Αργύρης Πανταζής, μέλος της παράταξης "Δήμος Ιεράπετρας - Προοπτική για το μέλλον" μιλώντας στον Ηχώ 99,8 υπογράμμισε πως πρέπει να παρθούν αποφάσεις για να λυθεί το θέμα των αυθαιρέτων κατασκευών οριστικά. Οι επιχειρηματίες με δική τους πρωτοβουλία θα αρχίσουν να κατεδαφίζουν τις κατασκευές τον Οκτώβριο εφόσον έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του παραλιακού μετώπου. «Η κυβέρνηση μπορεί με μια κατ’ εξαίρεση τροπολογία να λύσει το πρόβλημα αυτό.»

Προς το παρόν, αναμένουμε να έρθει ο εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης για να δώσει εντολή ώστε να αρχίσουν οι κατεδαφίσεις, ανέφερε ο κ. Πανταζής. Συνέχισε λέγοντας πως θα ξεκινήσουν διάλογο με επιχειρήματα για να πετύχουν την αναστολή των κατεδαφίσεων.

-

hxonews
hxonews
hxonews
hxonews

*εξωτερική φωτογραφία από Παντελής Ψυλλάκης