Μητσοτάκης: Στα 830 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός από την 1η Απριλίου

12:29 μ.μ. - Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
12:03 μ.μ. - Παρ, 29/29/2024
Image: Μητσοτάκης: Στα 830 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός από την 1η Απριλίου

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συνεδριάζει στο Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργικό συμβούλιο

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συνεδριάζει στο Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργικό συμβούλιο, στη διάρκεια του οποίου ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τον νέο κατώτατο μισθό ο οποίος θα ανέρχεται στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου.

«Η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή έδωσε πολλές απαντήσεις. Οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την αλήθεια για τα Τέμπη, καθώς και τη δυνατότητα να ξεχωρίσουν την πραγματικότητα από τη διαστρέβλωση της κομματικής δημαγωγίας», ανέφερε αρχικά ο πρωθυπουργός για τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή.

«Ολοι πια αντιλαμβάνονται ότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ θα διαγκωνίζονται σε τοξικότητα όσο πλησιάζουμε στις εκλογές», συμπλήρωσε ενώ υπογράμμισε ότι «δεν κυβερνούμε με κανένα συμφέρον». «Στις ευρωεκλογές κρίνεται η εκπροσώπηση στην ευρωβουλή, ενώ στην ίδια κάλπη θα ζυγιστεί η πολιτική σταθερότητα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Οσον αφορά την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια μελετημένη απόφαση που στηρίζει το εισόδημα, αλλά δεν επηρεάζει το κόστος παραγωγής.

Ο νέος βασικός μισθός συνεπάγεται αύξηση σε 18 επιδόματα, επισήμανε ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του.

«Με αυτόν τον τρόπο ενισχύονται 800.000 δικαιούχοι και επηρεάζονται οι τριετίες που ξεπάγωσαν και σημαίνει αύξηση 30% με εργαζόμενους με σημαντική προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα.

Υψώνουμε αναχώματα στις ανατιμήσεις. Τα είδαμε και τα βλέπουμε στο ηλεκτρικό ρεύμα όπου ξεπεράστηκαν ακόμα και οι προσδοκίες μας, έχουμε σημαντικές μειώσεις στο βρεφικό γάλα και προφανώς ο υπ. Ανάπτυξης γνωρίζει ότι η μάχει είναι συνεχιζόμενη μέχρι να φτάσουμε σε μόνιμη μείωση του πληθωρισμού.

Αυτό το υπουργικό έχει την δική του ξεχωριστή σημασία αφενός με την αύξηση του κατώτατου μισθού που δηλώνει τη συνέπεια στις εξαγγελίες και την έναρξη των διαδικασιών του συνεδρίου του κόμματός μας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: kathimerini.gr