Νέες προκλητικές δηλώσεις από Τούρκο πρώην κομάντο των Ιμίων

6:44 μ.μ. - Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018
06:03 μ.μ. - Δευ, 19/44/2018
Image: Νέες προκλητικές δηλώσεις από Τούρκο πρώην κομάντο των Ιμίων

«Το όνειρο της Ελλάδας για ένωση με την Κύπρο»

Οι προκλητικές δηλώσεις Τούρκων πολιτικών και αξιωματούχων δεν έχουν τέλος και χθες ο Τούρκος πρώην κομάντο των Ιμίων - ήταν επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων που ανέβηκαν στη βραχονησίδα το 1996 - Αλί Τουρκσέν ισχυρίστηκε πως η «Ελλάδα δεν έχει εγκαταλείψει το όνειρό της για Ένωση με τον Κύπρο», όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Yenicag». 
 
Η συνέντευξη ήταν για την επέτειο, την κρίση των Ιμίων, αλλά και για την κατάσταση στο Αιγαίο.
 
Ο Τουρκσέν είναι σήμερα πολιτευτής του εθνικιστικού κόμματος «Καλή πατρίδα» και συχνά εκφράζεται με προκλητικό τρόπο κατά της Ελλάδας.
 
Οι δηλώσεις του πρώην κομάντο - ο οποίος στην Τουρκία αποκαλείται «ήρωας» των Ιμίων - έγιναν την Κυριακή στην Αλικαρνασό με αφορμή την 103η επέτειο των Τούρκων για τη μάχη του Τσανάκαλε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 
 
Ο Τουρκσέν - σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας - ανέφερε πως η χώρα μας δεν έχει παραιτηθεί από το όνειρό της για Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Και πρόσθεσε πως αν η τουρκική κυβέρνηση «δεν πάρει τα απαραίτητα μέτρα η κατάσταση στην Κύπρο και τα νησιά θα συνεχίσει να αναθεωρείται».
 
Μάλιστα ο Αλί Τουρκσέν άσκησε σκληρή κριτική και σε όσους - ακόμη και στην Τουρκία - θεωρούν γελοίο να υπάρχει αντιπαράθεση με την Ελλάδα για έναν «μικροσκοπικό βράχο». 
 
Στο ίδιο μήκος κύματος με την πλειονότητα των Τούρκων πολιτικών, οι οποίοι θεωρούν τα Ίμια τουρκικό έδαφος συμπλήρωσε: «Αυτό που αποκαλείτε μικρό βράχο, εμείς το λέμε "πατρίδα". Αυτές οι πέτρες είναι έδαφος της πατρίδας, η κόκκινη γραμμή μας». 
 
Είπε ακόμη πως όσοι έζησαν εκείνη την περίοδο, δηλαδή την κρίση των Ιμίων, έφτασαν στο χείλος του πολέμου και γι' αυτό πρόσθεσε η Τουρκία πρέπει να διδάξει τα παιδιά γι' αυτά τα ζωτικής σημασίας θέματα. 
 
 
in.gr