Ο Θωμάς Χαριτάκης παρουσίασε το λογότυπο του συνδυασμού και νέους υποψηφίους

9:42 π.μ. - Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2023
09:06 π.μ. - Τετ, 21/42/2023
Image: Ο Θωμάς Χαριτάκης παρουσίασε το λογότυπο του συνδυασμού και νέους υποψηφίους

Το απόγευμα της Τρίτης (20/6) ο επικεφαλής του συνδυασμού “Συνεργασία Δημοτών” Θωμάς Χαριτάκης, παρουσίασε το λογότυπο του συνδυασμού καθώς και νέα μέλη

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου μόνο για εκπροσώπους ΜΜΕ.

Η ομιλία-παρουσίαση του Θωμά Χαριτάκη

Στις 30 Μαρτίου στη συνέντευξη τύπου που παραθέσαμε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, σας γνωστοποιήσαμε την απόφασή μας να διεκδικήσουμε τη Δημοτική Αρχή στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Μια απόφαση, που πήρε μια ομάδα ανθρώπων, μετά από πολλή σκέψη και με αίσθημα ευθύνης, απέναντι στον τόπο και στους συνδημότες μας.

Από την πρώτη στιγμή αναδείξαμε το πνεύμα με το οποίο θέλουμε να πορευτούμε στη διαδρομή προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ομαδικότητα, συμμετοχή και πάνω απ' όλα "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" είναι κάποιες από τις αρχές τις οποίες πρεσβεύουμε.

Εργαζόμαστε όλοι μαζί, αγωνιζόμαστε για τον ίδιο σκοπό, συμμετέχουμε μαζί με άλλους για να πετύχουμε έναν κοινό στόχο.

Tην πρόοδο και την ισόρροπη ανάπτυξη του δήμου μας σε όλα τα επίπεδα.

Έτσι λοιπόν η λέξη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ δεν θα μπορούσε να λείπει από το όνομα και κατ' επέκταση από το λογότυπο του συνδυασμού μας.

Οι ΔΗΜΟΤΕΣ είναι στο επίκεντρο της προσπάθειας που ξεκινάμε, με στόχο τη βελτίωση την ποιότητας ζωής τους, σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου μας. Και ζητάμε τη στήριξη, τη συμμετοχή και προπάντων τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ τους.

Λέμε Δημότες και όχι πολίτες γιατί αναφερόμαστε στο σύνολο των κατοίκων του δήμου μας από τη μία άκρη έως την άλλη.

Στις λέξεις ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και ΔΗΜΟΤΕΣ λοιπόν βασιστήκαμε για την ονομασία του συνδυασμού μας.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ είναι η ονομασία που επιλέξαμε να μας συντροφεύσει στην πορεία μας προς τις κάλπες.

Όπως βλέπετε το λογότυπό μας εκτός από το όνομα περιλαμβάνει και τρεις κύκλους. Καθένας από αυτούς συμβολίζει - απεικονίζει και μία δημοτική ενότητα.

Ο κύκλος είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο που υποδηλώνει την αιωνιότητα, τη ζωή, την ολότητα και την τελειότητα.

Οι τρεις κύκλοι από την μυθολογία μας, συμβολίζουν τη ζωή, την κίνηση, και τον δυναμισμό της έντασης. Ταυτόχρονα την πληρότητα και την απλότητα.

Αυτό που κάθε ένας από εμάς θεωρεί προϋπόθεση για το αύριο.

Όλα όσα δηλαδή σκεφτόμαστε ως αυριανή δημοτική αρχή για τον τόπο μας.

Οι τρεις κύκλοι συμβολίζουν όμως και την ουσιαστική συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων του Αγίου Νικολάου, της Νεάπολης και της Κοινότητας Βραχασίου.

Οι κύκλοι δεν εφάπτονται απλά αλλά τέμνονται μιας και πλέον ο Δήμος μας πρέπει να λειτουργεί ως ένα ενιαίο και αδιαίρετο σώμα.

Με διαφορετικές αναφορές, αλλά με προτεραιότητες κατά περίπτωση, αξιολόγηση και ιεράρχηση των σχεδίων ισόρροπης ανάπτυξης.

Ο αριστερός κύκλος αφορά τη δημοτική ενότητα του Αγίου Νικολάου και αποτυπώνει το μεγάλο παραλιακό μέτωπο που αποτελεί ποικιλότροπη πηγή ανάπτυξης, χάριν στον τουρισμό, την κρουαζιέρα και την αλιεία. Ιδιαίτερα ο τουρισμός, με παρουσία πενήντα και πλέον χρόνων αποτελεί τον βασικότερο πυλώνα της οικονομίας του δήμου μας, χάριν κυρίως στα πολυτελή ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής αλλά και στις μικρότερες αλλά πάντα ποιοτικές τουριστικές μας μονάδες.

Περιλαμβάνει όμως και την ισορροπημένη οικιστική ανάπτυξη που είναι φιλική για το περιβάλλον, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες του σύγχρονου δημότη και της κοινωνίας που σκοπό έχει να εξελιχθεί, να προοδεύσει και να εναρμονιστεί με τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Η Νεάπολη, στον μεσαίο κύκλο, ως φυσική έδρα της Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου, αποτελεί τη γνήσια παρακαταθήκη της ιστορίας του τόπου μας.

Παράλληλα μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για την περαιτέρω ανάπτυξη δράσεων με επίκεντρο το θρησκευτικό συναίσθημα σε μια εποχή που οι κοινωνίες ζητούν τις δικές τους αναφορές και οι αγορές την πολυποικιλότητα των ταξιδιωτικών επιλογών.

Ανάπτυξη λοιπόν του Θρησκευτικού τουρισμού σε μια περιοχή που δίκαια έχει χαρακτηριστεί ως το Άγιον Όρος της Κρήτης.

Ο τρίτος κύκλος, αφορά την πρώην κοινότητα Βραχασίου με την ύπαρξη των ορεινών όγκων, που υπάρχουν εντός των διοικητικών της ορίων. Εκεί όπου υπάρχει έντονο το στοιχείο του πρωτογενή τομέα, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει ένα άλλο σημαντικό τομέα ανάπτυξης για την οικονομία του τόπου μας.

hxonews

Εδώ όπου υπάρχει συνοχή, από την μια της τουριστικής ανάπτυξης και από τη άλλη του πρωτογενούς τομέα που περιλαμβάνει τη γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία.

Μια περιοχή στην οποία μπορεί να υπάρξει προώθηση σημαντικών περιβαλλοντικών δράσεων, μέσα σ ένα περιβάλλον φιλικό για τον δημότη και τον επισκέπτη της.

Κλείνοντας θα τονίσουμε για μία ακόμη φορά ότι είμαστε μια μεγάλη πλέον ομάδα που θέτει σε πρώτη βάση τη Συνεργασία των Δημοτών με κοινά οράματα, αξίες και στόχους.

Ένας συνδυασμός ανοιχτός στον δρόμο για την κάλπη για κάθε μορφή συνεργασίας με σκοπό το καλό του τόπου μας!

Θέλουμε να είμαστε η «δύναμη της ευθύνης και της προοπτικής» για τον τόπο μας.

Έναν τόπο που όλοι αγαπάμε και μαζί μπορούμε να τον οδηγήσουμε ψηλότερα!!!

hxonews

Η παρουσίαση των νέων υποψηφίων του συνδυασμού του Θωμά Χαριτάκη

ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ  - ΚΡΙΤΣΑ 

Eίναι 32 ετών, παντρεμένος με την Χριστίνα Νάκου και έχουν αποκτήσει ένα κοριτσάκι. Γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο και ήταν  κάτοικος Κριτσάς μέχρι το 2022 και κάτοικος Αγίου Νικολάου από το 2022 μέχρι σήμερα. Είναι απόφοιτος του Επαγγελματικού Λυκείου Αγίου Νικολάου με ειδικότητα - Πληροφορική και Δίκτυα Η/Υ.  

Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων το 2011 εργάστηκε σε διάφορες ξενοδοχειακές μονάδες. Σήμερα εργάζεται στον όμιλο Hotel Brain ως Front Office Manager του Elounda Orama Hotel. 

Από το 2003 είχε έντονη συμμετοχή στα κοινά της Κριτσάς και της ευρύτερης περιοχής του Αγίου Νικολάου.

Έχει διατελέσει ως πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κριτσάς από το 2019 έως το 2022 και είναι εκλεγμένος κοινοτικός σύμβουλος στην κοινότητα Κριτσάς από το 2019 έως σήμερα.

ΔΡΑΚΩΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ – ΜΕΣΑ ΛΑΚΩΝΙΑ 

Έχει διατελέσει Πρόεδρος στην Κοινότητα Μέσα Λακωνίων για 4 θητείες ενώ τώρα είναι η 5η της θητεία.

Επίσης έχει υπηρετήσει στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μέσα Λακωνίων από διάφορες θέσεις, άλλοτε σαν Πρόεδρος άλλοτε σαν ταμίας ή απλό μέλος.

Τέλος, υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του ΟΚΥΔΑΝ

ΚΑΡΟΦΥΛΑΚΗ ΧΡΥΣΑ 

Η Χρύσα είναι σύμβουλος επιχειρήσεων τουρισμού, και ασχολείται με τη διαχείριση και ανάπτυξη ακίνητων, κυρίως πολυτελών βιλών, την εκτίμηση ακινήτων και τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

Υπήρξε μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου από το 2014-2019 καθώς και Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου για 4 χρόνια και μέλος της Ένωσης Γονέων.  

Υπήρξε διαμεσολαβητής μεταξύ της INCO (Σύλλογος Αλλοδαπών) με τον απερχόμενο πρόεδρο Peter Chatterton και της τοπικής αυτοδιοίκησης, για θέματα καθημερινότητας των Ευρωπαίων πολιτών κυρίως με Άγγλους και Βρετανούς που διαμένουν στο τόπο μας.

ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛOΣ του ΚΟΣΜΑ 

Είναι 36 χρονών.

Είναι απόφοιτος δημοσίου ΙΕΚ πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.

Ασχολείται στον χώρο της εστίασης και του τουρισμού από το 2005 έως και σήμερα.

Είναι αντιπρόεδρος στον πολιτιστικό σύλλογο Μέσα Ποτάμων η «Σελένα».

Τέλος, είναι μέλος του παγκόσμιου οργανισμού καφέ SCA (Specialty Coffee Association) από το 2016 έως και σήμερα

ΚΟΥΡΙΑΝΤΑΚΗ ΛΙΑΝΑ 

Μένει στα Φλαμουριανά στα Μέσα Λακώνια και ασχολείται με την οικογενειακή τους επιχείρηση στον Άγιο Νικόλαο.

Ήταν πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου στα Μέσα Λακωνία από το 2015 έως το 2018 

Τέλος είναι  μέλος της σχολική Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – ΒΡΑΧΑΣΙ

Είναι 39 ετών, κατάγεται από το Βραχάσι και είναι κάτοικος Σισίου.

Είναι παντρεμένος με ένα παιδί και με το καλό του ευχόμαστε και το δεύτερο σε λίγους μήνες.

Τα τελευταία 4 χρόνια ασχολείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Έχει διατελέσει 2 χρόνια αντιπρόεδρος ενώ τώρα είναι ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βραχασίου.

Επίσης, έχει διατελέσει ενεργό ρόλο στην τοπική αθλητική ομάδα Α Ο Βραχασίου σαν μέλος, ταμίας και γενικός αρχηγός.

Τέλος έχει διατελέσει πρόεδρος και αντιπρόεδρος στον τοπικό σύλλογο Σισίου. 

ΜΑΝΙΑΔΑΚΗ ΕΛΕΝΗ 

Η Ελένη είναι συντηρήτρια Αρχαιοτήτων και έργων τέχνης στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού 

Υπηρετεί στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου.

Διετέλεσε μέλος του συλλόγου γονέων κ κηδεμόνων των Παιδικών Σταθμών Δήμου Αγίου Νικολάου, και ήταν πρόεδρος του συλλόγου γονέων κ κηδεμόνων του 6ου Νηπιαγωγείου.

Τέλος συμμετέχει στο ΔΣ του ΟΚΥΔΑΝ από το 2013

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 

Ο Γιώργος είναι 52 ετών – Ορθοπεδικός Χειρουργός – Αθλίατρος – Επιμελητής Α ΕΣΥ του Γ.Ν. Λασιθίου και Αντιπρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου από το 2018

ΤΟΥΤΟΥΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Είναι  Πτυχιούχος της Νομικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος του  μεταπτυχιακού Διπλώματος ειδίκευσης στην κατεύθυνση «ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ»

Ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου.

Έχει βραβευθεί από τον Τραπεζικό Όμιλο Eurobank Ergasias Α.Ε., στο πλαίσιο της κοινωνικής του δράσης στον τομέα της Παιδείας και του προγράμματος με τίτλο «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία»

Είναι γραμματέας του Συμβουλίου Σύνδεσης με την Παραγωγή και την Αγορά Εργασίας (Σ.Σ.Π.Α.Ε.) Κρήτης του Υπουργείου Παιδείας

Έχει διδακτικό έργο στο ΔΙΕΚ Αγίου Νικολάου σε μαθήματα της ειδικότητας του.  

Τέλος έχει συμμετοχή σε πολλά επιστημονικά συνέδρια και σεμινάρια του αντικειμένου του.