Ο Σύλλογος Λογιστών Λασιθίου για τις φορολογικές δηλώσεις 2023

12:04 μ.μ. - Τρίτη, 11 Απριλίου 2023
12:04 μ.μ. - Τρί, 11/04/2023
Image: Ο Σύλλογος Λογιστών Λασιθίου για τις φορολογικές δηλώσεις 2023

Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων

Στις 31 Μαρτίου 2023 άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια η πλατφόρμα άνοιξε με πολλές ελλείψεις στα προ συμπληρωμένα πεδία του εντύπου Ε1 (δεν έχουν αναρτηθεί ακόμα Επιδόματα ΔΥΠΑ, ΕΦΚΑ, παιδιών, αναπηρίας και πολλά αλλά) μόνο και μόνο για να μας πουν ότι άνοιξε νωρίς.

Και ακόμα περισσότερο η ΑΑΔΕ αιφνιδιαστικά φέτος άλλαξε και τα έντυπα των φορολογικών δηλώσεων ( χωρίς να ενημερώσει κανέναν) με αποτέλεσμα να χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος για τα λογιστικά γραφεία να ενημερωθούν και να προσαρμοστούν επί των νέων εντύπων αλλά και επίσης να αυξηθεί το κόστος των εκτυπώσεων καθώς η φορολογική δήλωση με το εκκαθαριστικό από 5 σελίδες που ήταν μέχρι πέρσι φέτος ανέρχεται φέτος στον υπέρογκο αριθμό των 14 (!) σελίδων

Ξεκινά λοιπόν η περίοδος των φορολογικών δηλώσεων έστω και με εμπόδια. Μια περίοδος με αρκετή πίεση για τα λογιστικά γραφεία. Από την μία το άγχος των φορολογουμένων να εκπληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, από την άλλη το Υπουργείο Οικονομικών με τις ελλιπείς οδηγίες και τα έντυπα που ανοίγουν με πολλές ελλείψεις.

Παρακαλούμε λοιπόν όλους τους φορολογούμενους να δείξουν την επιμέλεια που χρειάζεται στην συνεργασία με τον λογιστή τους, ώστε να ολοκληρωθεί η πιο σημαντική τους ετήσια υποχρέωση χωρίς προβλήματα.

Με τιμή

Για το Δ.Σ

Προέδρος Ανδρουλιδάκης Νικόλαος

Αντιπρόεδρος Μαρκάκης Εμμανουηλ

Γραμματέας Ζαβερδινού Αμαλία

Ταμίας Ζαχαρόπουλος Οταπασίδης Αλκης

Μέλος Κασωτάκης Γεώργιος

Μέλος Κοντοπόδης Δημήτριος

Μέλος Κουτρουμπάς Αντώνιος