Οι δράσεις θα συνεχιστούν για τη σωτηρία της Θρυπτής

10:16 π.μ. - Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021
10:12 π.μ. - Δευ, 20/16/2021
Image: Οι δράσεις θα συνεχιστούν για τη σωτηρία της Θρυπτής

Ο Βαγγέλης Πλεξουσάκης στον Ηχώ 99,8

Με διάφορες δράσεις πολίτες της Ιεράπετρας και ευρύτερα του Λασιθίου εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο εγκατάστασης ανεμογεννητριών στον ορεινό όγκο της Θρυπτής. Συμμετείχαν ο Πολιτιστικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Θρυπτής, ο Ορειβατικός Σύλλογος Λασιθίου, η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ιεράπετρας, ο Σύλλογος Ιστός κ.α. Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας κ. Βαγγέλης Μπινιχάκης και ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ. Αργύρης Πανταζής. Οι δράσεις έγιναν χθες Κυριακή και περιλάμβαναν ορειβασία που έγινε από νωρίς το πρωί ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Θρυπτής από την οποία εκδόθηκε ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών. Οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή της μουσικής εκδήλωσης.

Ο κ. Βαγγέλης Πλεξουσάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 για την όλη εκδήλωση και τη σημασία να ενημερωθεί ο κόσμος για το τι πρόκειται να γίνει στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον της Θρυπτής. Από πλευράς τους θα το επιδιώξουν αυτό μέσα από τις δράσεις τους που θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα. Από εκεί και πέρα περιμένουν σήμερα να κατατεθεί η ένσταση από τον Δήμο Ιεράπετρας ενάντια σε τέτοιες επενδύσεις μετά και το σχετικό ψήφισμα που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης είναι σημαντικό να πάρουν θέση , σύλλογοι και φορείς της περιοχής, όπως τόνισε.

Πρόσθεσε ότι προσεχώς θα γίνει η επόμενη δράση με επίκεντρο βέβαια την Θρυπτή. Οι σκέψεις είναι για τη διοργάνωση ενός ορεινού αγώνα τρεξίματος σε συνεργασία με τον κ. Ν. Φερετζάκη.

Φωτογραφίες Ανδρέας Λουκάκης