Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στον Ηχώ 99,8

1:05 μ.μ. - Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
01:03 μ.μ. - Τρί, 31/05/2020
Image: Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στον Ηχώ 99,8

Αργύρης Πανταζής και Μιχάλης Μαλλιωτάκης σχολιάζουν τις δηλώσεις Βορίδη

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στον Ηχώ 99,8 και τη δημοσιογράφο Μαρία Τσαγκαράκη ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποζημιώσεων των αγροτών που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Τις θέσεις του Υπουργού σχολίασε ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ. Αργύρης Πανταζής, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος στον αγροτικό σύλλογο και το σύλλογο ανθοπαραγωγών καθώς και αντιδήμαρχος σε αγροτικά θέματα του δήμου Ιεράπετρας. Ο κ. Βορίδης φαίνεται ότι έχει αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος , ήταν ενήμερος άλλωστε και από επιστολές αγροτικών συλλόγων , τις επιστολές του Δημάρχου Ιεράπετρας, την επικοινωνία με την Περιφέρεια και την Αντιπεριφέρεια Λασιθίου. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για στρεμματική, πιθανότητα, αποζημίωση και αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο. Είναι επίσης θετικό ότι οι όποιες ενισχύσεις, αποζημιώσεις θα δοθούν πριν το καλοκαίρι που σημαίνει ότι θα ενισχυθούν οι αγρότες ώστε να παράξουν την επόμενη περίοδο.

Ακούστε εδώ αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Πανταζής:

Από την πλευρά του ο κ. Μαλλιωτάκης αγρότης, πρώην πρόεδρος του ενιαίου αγροτικού συλλόγου σχολίασε ότι από την πλευρά του Υπουργού φάνηκε μια φιλοπροστατευτική εμπορική στάση. Την ίδια ώρα καλεί τους αγρότες να βάλουν πλάτη στα δύσκολα και από το υστέρημά τους να συνεχίζουν να παράγουν για να καλυφθούν οι διατροφικές ανάγκες της χώρας. Αυτό που ζητάμε τόνισε ο κ. Μαλλιωτάκης είναι η βιωσιμότητα των καλλιεργειών μας και περιμένουν στην πράξη το αν και πως αυτές θα ενισχυθούν.

Ακούστε εδώ τις δηλώσεις του κ. Μαλλιωτάκη: