Πανταζής: 8 χρόνια η δημοτική αρχή δεν έχει λύσει το πρόβλημα του νερού στον Δήμο

11:38 π.μ. - Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023
11:06 π.μ. - Πέμ, 15/38/2023
Image: Πανταζής: 8 χρόνια η δημοτική αρχή δεν έχει λύσει το πρόβλημα του νερού στον Δήμο

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» στον Ηχώ 99,8 για τις διακοπές υδροδότησης

Με αφορμή τις διακοπές στην υδροδότηση της πόλης της Ιεράπετρας και των γύρω χωριών, τις τελευταίες ημέρες λόγω βλαβών στο δίκτυο αλλά και διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος στις γεωτρήσεις της Σαρακίνας, καθώς και τις δηλώσεις του αντιδημάρχου Κ. Αστροπεκάκη για το θέμα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ. Αργύρης Πανταζής.

Όπως είπε η διαχείριση των υδάτινων πόρων, είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Το έργο της ύδρευσης στην Ιεράπετρα έχει κοστολογηθεί κοντά στα 9,5 εκατομμύρια ευρώ. Η δημοτική αρχή Ιεράπετρας, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση όλου του έργου και το «έσπασε» σε τρία τμήματα.

Αυτή η τμηματοποίηση του έργου σημαίνει χάσιμο χρόνου και αδυναμία, της δημοτικής αρχής, διεκδίκησης χρηματοδότησης όλου του έργου. Σε αντίθεση με άλλον, μικρότερο δήμο της Κρήτης, που πήρε μονομιάς όλο το ποσό για αντίστοιχο έργο από το ίδιο πρόγραμμα. Και εδώ θα είχε ενδιαφέρον κάποια στιγμή να συγκρίνουμε πόσα χρήματα και πόσα προγράμματα έχουν πάρει άλλοι δήμοι, σε σχέση με τον δήμο Ιεράπετρας. Τώρα, για να ολοκληρωθεί η τρίτη φάση του έργου ύδρευσης θα έχουν περάσει περίπου τα 7 χρόνια ενώ μέσα σε 2,5 το πολύ χρόνια θα είχε τελειώσει το έργο και θα είχε εγκαινιαστεί, είπε μεταξύ άλλων. 

Ακούστε εδώ τον κ. Πανταζή