Πανταζής: Ο αντιδήμαρχος έδωσε συγχωροχάρτι στο δικό τους παιδί

11:13 π.μ. - Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020
11:04 π.μ. - Τετ, 15/13/2020
Image: Πανταζής: Ο αντιδήμαρχος έδωσε συγχωροχάρτι στο δικό τους παιδί

Έπρεπε να ακολουθηθούν σύννομες διαδικασίες για την τσιμεντόστρωση του δρόμου στο Κάτω Χωριό

Έντονη συζήτηση προκάλεσε τις τελευταίες ημέρες ο τρόπος με τον οποίο έγινε τσιμεντόστρωση δρόμου στην Τοπική Κοινότητα Κάτω χωριού που διέρχεται από το σπίτι του προέδρου της κοινότητας.

Για το θέμα τοποθετήθηκε μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ. Αργύρης Πανταζής. Όπως είπε, όπως προέκυψε και από τις συζητήσεις η τσιμεντόστρωση έγινε μετά από προσφορά του επιχειρηματία που επενδύει με ανεμογεννήτριες στην περιοχή. Καταρχάς, σχολίασε, ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο τάχθηκε κατά της επένδυσης. Η απόφαση αυτή έχει εισηγητικό χαρακτήρα. Ο επιχειρηματίας στην πορεία έλαβε τις εγκρίσεις και προχωρά την επένδυση. Η διαδικασία αποδοχής δωρεάς, προσφοράς όμως είναι συγκεκριμένη. Καλώς ο επιχειρηματίας απευθύνθηκε στον πρόεδρο. Καλώς αξιοποιούνται τα τσιμέντα που προσφέρθηκαν. Όμως έπρεπε να είχε ενημερωθεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος , αν όχι ο ίδιος τουλάχιστον ο Δήμαρχος. Να γίνει μια τεχνική έκθεση, αφού η τσιμεντόστρωση έγινε σε δημόσιο δρόμο, ώστε να υπάρχουν προβλέψεις για τυχόν ιδιοκτησίες, δίκτυα κλπ. Θα έπρεπε επίσης να υπάρχει απόφασης του τοπικού συμβουλίου.

Με τη στάση και τις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών έδωσε συγχωροχάρτι στο δικό τους παιδί καθώς ως γνωστόν ο πρόεδρος της Τ.Κ. προέρχεται από την παράταξη του Δημάρχου. Είναι σαν να λέει και στους άλλους προέδρους να αποφασίζουν μόνοι τους πως θα αξιοποιούνται οι όποιες δωρεές. Δεν είναι καταδικαστέα η πρόθεση του επιχειρηματία. Έπρεπε όμως να ακολουθηθούν σύννομες διαδικασίες, τόνισε ο κ. Πανταζής.