Παρατείνεται η αγωνία για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς

12:01 μ.μ. - Κυριακή, 3 Ιουνίου 2018
12:06 μ.μ. - Κυρ, 03/01/2018
Image: Παρατείνεται η αγωνία για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς

Σύσκεψη στο Μαξίμου, ενημέρωση στις Βρυξέλλες

Παρατείνεται η αγωνία για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς οι οποίοι συνεχίζουν να κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία, μετά τη σύλληψή τους σε τουρκικό έδαφος. 
 
Η χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου στην Αδριανούπολη να απορρίψει το αίτημα των δικηγόρων των Ελλήνων στρατιωτικών για την αποφυλάκισή τους έχει περιπλέξει ακόμη περισσότερο την υπόθεση, δημιουργώντας ανησυχία στην Αθήνα. 
 
Το μόνο θετικό της υπόθεσης είναι ότι επισήμως, στο κατηγορητήριο κατά των Ελλήνων στρατιωτικών δεν υπάρχει πουθενά η αναφορά περί κατασκοπείας. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο το πότε θα γίνει η δίκη και ως εκ τούτου μέχρι πότε θα κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας. 
 
Η Αθήνα η οποία υπολόγιζε ότι το θέμα της κράτησης των στρατιωτικών – που είχε χαρακτηρίσει στην αρχή «τυπικό» - θα λυνόταν άμεσα, εκφράζει την αγωνία της για τις εξελίξεις. Στο πλαίσιο αυτό, συγκαλείται το μεσημέρι έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου προκειμένου να συζητηθούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις αλλά και να χαραχθεί μία ενιαία γραμμή με πρωταρχικό στόχο, να γίνουν όλες οι ενέργειες για την άμεση απελευθέρωση των Ελλήνων. 
 
Ο  υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος  σε σημερινές του δηλώσεις από τις Βρυξέλλες, υποστήριξε ότι « σύλληψη των δύο ελλήνων στρατιωτικών είναι θέμα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε πριν από λίγο από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. 
 
Μετά από επικοινωνία που είχε με την κ. Μογκερίνι, στο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα θέσει – όπως είπε - το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων, των δύο Ευρωπαίων στρατιωτικών, σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία.
 
Η Αντιπολίτευση από την πλευρά της κρατά ψύχραιμη στάση για το θέμα προσπαθώντας έτσι να συμβάλλει στην άμεση επίλυση του ζητήματος μέσω της διπλωματικής οδού και αφήνει τις όποιες ευθύνες υπάρχουν για το χειρισμό του θέματος για αργότερα. 
Οι οικογένειες των στρατιωτικών 
Οι δύο οικογένειες των ελλήνων στρατιωτικών που συνεχίζουν να κρατούνται σε φυλακές της Τουρκίας αποφεύγουν να κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ φοβούμενοι μήπως και περιπλέξουν ακόμη περισσότερο την κατάσταστη. Έτσι κι αλλιώς βρίσκονται σε συνεχή συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές για τους λεπτούς χειρισμούς που απαιτούνται και λαμβάνουν από κοινού τις αποφάσεις τους. 
 
 
Πηγή: in.gr