Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ σε Λιμεναρχείο και Αστυνομικό Τμήμα Σητείας

1:09 μ.μ. - Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
01:10 μ.μ. - Πέμ, 01/09/2020
Image: Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ σε Λιμεναρχείο και Αστυνομικό Τμήμα Σητείας

Κλιμάκιο της K.O Λασιθίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Μανουσάκη, μέλος του ΓΠ Κρήτης του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο με τη Λαϊκή Συσπείρωση, επισκέφτηκαν το Λιμεναρχείο και το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας

Στις συναντήσεις τέθηκαν στην αντιπροσωπεία μια σειρά προβλήματα με κυριότερο τηνέλλειψη υποδομώνπου να πληρούν τις προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας, ειδικά σε περίοδο πανδημίας. Επίσης, το ζήτημα έλλειψης προσωπικού με βάση τις πραγματικές ανάγκες, όπως και η ενίσχυση με μέσα.

Από την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ τονίστηκε πως όσον αφορά τους ένστολους, το ΚΚΕ δεν ταυτίζει τους εργαζόμενους σε αυτούς τους μηχανισμούς του κράτους με τον ίδιο τον μηχανισμό και τον ρόλο που εξυπηρετεί. Καθώς και αυτοί προέρχονται από λαϊκές και εργατικές οικογένειες, έχουν συμφέρον να οργανωθούν και να εναντιωθούν στις πολιτικές που τσακίζουν τη ζωή τους. Επιπλέον, επισημάνθηκανοι θέσεις του κόμματος για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, την όξυνση των ανταγωνισμών και των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, την όξυνση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων και την πιθανότητα πολεμικής εμπλοκής, για την οικονομική κρίση, για την πανδημία και την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού συνολικά, για την υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών και το νέο νομοσχέδιο που απαγορεύει τις διαδηλώσεις.

Τέλος, ο Νίκος Μανουσάκης έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στον αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου για την άμεση επίλυση του προβλήματος που βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων στην Ε.Ο. Αγίου Νικολάου –Σητείας, λόγω κατάρρευσης του προστατευτικού κιγκλιδώματος και των καταστροφών στο οδόστρωμα.