Πιο γρήγορα οι επιστροφές φόρου στις επιχειρήσεις

2:46 μ.μ. - Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019
02:04 μ.μ. - Πέμ, 25/46/2019
Image: Πιο γρήγορα οι επιστροφές φόρου στις επιχειρήσεις

Επιταχύνει τις διαδικασίες για την επιστροφή φόρου εισοδήματος στις επιχειρήσεις, οι οποίες κάνουν υπομονή πολλούς μήνες για να εισπράξουν τα ποσά που δικαιούνται η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)

Επιταχύνει τις διαδικασίες για την επιστροφή φόρου εισοδήματος στις επιχειρήσεις, οι οποίες κάνουν υπομονή πολλούς μήνες για να εισπράξουν τα ποσά που δικαιούνται η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
 
Με απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ καταργείται η υποχρέωση υποβολής ιδιαίτερης αίτησης για την επιστροφή φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων, που προκύπτει βάσει δήλωσης.
 
Στις περιπτώσεις που προκύπτει πιστωτικό υπόλοιπο φόρου, η δήλωση φόρου εισοδήματος συνιστά αυτόματα και αίτηση επιστροφής, με αποτέλεσμα να επιταχύνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο η επιστροφή του φόρου στους δικαιούχους. Το μέτρο ισχύει από τις δηλώσεις που θα υποβληθούν εφεξής.
 
Σημειώνεται ότι οι εκκρεμείς επιστροφές φόρου μειώθηκαν το Φεβρουάριο στα 480 εκατ. ευρώ από 488 εκατ. ευρώ στα τέλη Ιανουαρίου. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορέων της γενικής κυβέρνησης ανήλθαν το Φεβρουαρίου σε 1,66 δισ. ευρώ από 1,57 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο, δηλαδή κατεγράφη αύξηση 104,7 εκατ. ευρώ.
 
 
in.gr