Πλακιωτάκης: Στόχος μας η πρωτιά της ΝΔ στο Λασίθι

12:30 μ.μ. - Δευτέρα, 8 Μαΐου 2023
12:05 μ.μ. - Δευ, 08/30/2023
Image: Πλακιωτάκης: Στόχος μας η πρωτιά της ΝΔ στο Λασίθι

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης σήμερα στο στούντιο του Ηχώ 99,8

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα στον Ηχώ 99,8 ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής και ξανά υποψήφιος με τη Ν.Δ. στον νομό Λασιθίου με αναφορά στο πρόγραμμα του κόμματος για την επόμενη μέρα στη χώρα κάνοντας παράλληλα έναν απολογισμό έργου της τετραετίας που πέρασε.

Όπως είπε ο κ. Πλακιωτάκης, οι συμπατριώτες μου στο Λασίθι αναγνωρίζουν το μεγάλο έργο που έχει επιτελέσει η Ν.Δ σε εθνικό και τοπικό επίπεδο και θα δώσει μια μεγάλη πλειοψηφία στη ΝΔ. Είμαστε το μοναδικό κόμμα που έχει σαφή και ξεκάθαρη θέση για όλα τα μεγάλα θέματα της χώρας. Παρά τις παγκόσμιες κρίσεις που αντιμετώπισε η ΝΔ κατά τη θητεία της, υγειονομική, ενεργειακή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε και επί των ημερών της ισορρόπησε η χώρα, σταθεροποιήθηκε η οικονομία. Η Ελλάδα συμμετέχει στη λήψη αποφάσεων στην Ευρώπη και παράλληλα υλοποιήσαμε σχεδόν το σύνολο των προεκλογικών εξαγγελιών. Μειώσαμε φόρους και εισφορές. Θωρακίσαμε τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα μας. Ενισχύσαμε τις ένοπλες δυνάμεις. Η ΝΔ έχει παρουσιάσει 4 άξονες πολιτικής για την επόμενη μέρα. Αύξηση μισθών δημοσίων υπαλλήλων και αξιολόγηση στο δημόσιο με πριμ παραγωγικότητας. Ενίσχυση και αναβάθμισης του συστήματος υγείας. Στήριξη νέων ζευγαριών με το πρόγραμμα «στέγη». Πλήρης ψηφιοποίηση του κράτους, ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης. Επισημαίνοντας ότι το πρόγραμμα της ΝΔ είναι πλήρες κοστολογημένο ύψους 8 δις ευρώ. που έχει την έγκριση της Ευρωπαϊκή επιτροπής χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα στη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας.

Πρόσθεσε σε άλλο σημείο ότι, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μας λέει ότι είναι σε μια διαδικασία να βρει τον επόμενο πρωθυπουργό. Άρα ψηφίζοντας Ν. Ανδρουλάκη μπορεί να σου «βγει» Α. Τσίπρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μιλά για προοδευτική διακυβέρνηση χωρίς να λέει με ποιους θα συγκυβερνήσει και υπό ποια προγραμματική βάση… Ξεκάθαρα καλώ τους πολίτες να εμπιστευθούν τη ΝΔ και τον Κ. Μητσοτάκη, να λειτουργήσουν οι εκλογές της 21ης Μαϊου ως εφαλτήριο για την επίτευξη αυτοδυναμίας στις δεύτερες εκλογές.

Προχώρησε στη συνέχεια σε έναν απολογισμό έργου στο Λασίθι λέγοντας ότι έχουν διασφαλίσει χρηματοδοτήσεις από το υπουργείο Ναυτιλίας πάνω από 20 εκατομ. ευρώ σε λιμενικές υποδομές στον νομό και την ανάπλαση χερσαίας ζώνης Ιεράπετρας. Πλέον των μεγάλων παρεμβάσεων για ορθολογική διαχείριση του νερού. Σε επίπεδο νομού, υπάρχουν πάνω από 500 εκατομ ευρώ διασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις από ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ , εθνικούς πόρους.

Στην Ιεράπετρα τώρα, σε συνεργασία με την δημοτική αρχή και τοπικούς φορείς, προχωράμε στην υλοποίηση δυο μεγάλων ζωτικών έργων για το νερό σε ύδρευση και άρδευση. Ο λόγος για το Φράγμα Αγίου Ιωάννη που βρίσκεται στη φάση δημοπράτησης, με το 30 % να προέρχεται από το Ταμείο Ανάκαμψης και εντός του έτους θα προκύψει ο ανάδοχος. Το έργο θα γίνει με ΣΔΙΤ που σημαίνει ότι ο ανάδοχος αναλαμβάνει το κόστος λειτουργίας και συντήρησης. Η διαχείριση παραμένει στη δικαιοδοσία του δήμου. Το έργο θα ενισχύσει την αγροτική οικονομία της περιοχής και θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2025. Το δεύτερο έργο, είναι τα συμπληρωματικά έργα φράγματος Μπραμιανών που περιλαμβάνουν την αντιπλημμυρική προστασία Γρα Λυγιάς και το φράγμα Μύρτου.

Επίσης σε έργα ύδρευσης, έχουμε χρηματοδοτήσεις από το πρόγραμμα «Τρίτσης» και το Υπουργείο Ναυτιλίας, για μελέτες, αντικαταστάσεις αγωγών και νέες γεωτρήσεις. Εκτός όμως από τη διαχείριση του νερού έχουμε χρηματοδοτήσεις και για άλλα έργα. Χρηματοδότηση για νέο εκθεσιακό κέντρο. Χρηματοδοτούμε τη μελέτη για το Μουσικό Σχολείο Λασιθίου από το Υπουργείο Ναυτιλίας . Θεσμοθετήσαμε επί κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη και στην Κρήτη το Μεταφορικό ισοδύναμο μέσω του οποίου ενισχύονται 457 επιχειρήσεις του Λασιθίου Επί ΣΥΡΙΖΑ είχαμε μηδενικές ενισχύσεις κρητικών επιχειρήσεων από το μεταφορικό ισοδύναμο. Μέσα στα παραπάνω θα πρέπει να προστεθούν σημαντικές παρεμβάσεις της Ν.Δ. στον χώρο της εκπαίδευσης, όπως μόνιμοι διορισμοί, Πειραματικά σχολεία στην Ιεράπετρα κ.α. Επιπλέον επισκευή και συντήρηση του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας, χρηματοδότηση του φάρου, αναβάθμιση ηλεκτροφωτισμού στο αλιευτικό καταφύγιο Ιεράπετρας κ.α. Αθροιστικά οι διασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις για την Ιεράπετρα υπερβαίνουν κατά πολύ τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Κλείνοντας ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι ως Υπουργείο Ναυτιλίας θεσμοθέτησαν την Ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική για το σύνολο του νησιωτικού χώρου. Διασφαλίσαμε πόρους για το σύνολο του νησιωτικού χώρου πάνω από 1 δις ευρώ, μετά από διαπραγματεύσεις με την ευρωπαϊκή επιτροπή και συνεννόηση με το κεντρικό κράτος. Ακόμη, αναγνωρίσαμε, το αυτονόητο ότι η Κρήτη όπως και η Εύβοια και η Λευκάδα είναι νησιά και έτσι τα αντιμετωπίσαμε.

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη του κ. Πλακιωτάκη