Ποσοστά στους αστυνομικούς και «επίδομα θερμάστρας» στον πόλεμο του Κικίλια κατά του καπνίσματος

11:50 π.μ. - Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019
11:06 π.μ. - Τρί, 11/50/2019
Image: Ποσοστά στους αστυνομικούς και «επίδομα θερμάστρας» στον πόλεμο του Κικίλια κατά του καπνίσματος

Οι αστυνομικοί που θα κληθούν να ελέγχουν την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου θα λαμβάνουν προμήθεια ύψους 20% επί των εσόδων

Στην επιβεβαίωση της πληροφορίας πως οι αστυνομικοί που θα κληθούν να ελέγχουν την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και να επιβάλουν πρόστιμα για την παραβίασή του θα λαμβάνουν προμήθεια ύψους 20% επί των εσόδων προχώρησε ο Βασίλης Κικίλιας την Τρίτη, ενώ έφτασε στο σημείο να «υποσχεθεί» την επιδότηση αγοράς θερμάστρας από τα καταστήματα εστίασης «για να μην καπνίζει ο κόσμος στο κρύο». Σιωπή για το ΚΕΘΕΑ και την πραξικοπηματική κατάργηση του αυτοδιοίκητου, ευχαριστίες στους «ευεργέτες και πατριώτες» των οποίων τα ιδρύματα «βοηθούν».
 
«Βλέπω ότι υπάρχει πατριωτισμός, και υπάρχουν ευεργέτες και ιδιώτες οι οποίοι στηρίζουν το ΕΣΥ και εν μέσω δωρεών χρηματοδοτούν και θα τις απορροφήσουμε όλες αυτές τις δωρεές. Και παρακινώ όλους αυτούς οι οποίοι έχουν και μπορούν, να στηρίξουν ένα πρόγραμμα το οποίο κάνουμε, face lift στα νοσοκομεία μας. Δηλαδή, και το ίδρυμα Νιάρχου το κάνει και στηρίζει, τους ευχαριστώ. Και η οικογένεια Λάτση το κάνει, τους ευχαριστώ. Και η οικογένεια Βαρδινογιάννη το κάνει, τους ευχαριστώ. Και η οικογένεια Μαρτίνου το κάνει, τους ευχαριστώ. Και η Στέγη και το Ωνάσειο το κάνουν και τους ευχαριστώ. Όποιοι θέλουν να βοηθήσουνε και να στηρίξουνε αναβαθμίζοντας τις δομές μας, είναι ευπρόσδεκτοι με διαδικασίες νόμιμες, με βάση το Σύνταγμά μας και τους νόμους μας και τους κανονισμούς μας» έσπευσε να ευχαριστήσει μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, υπογραμμίζοντας πως στα νοσοκομεία πρόκειται να μπουν ιδιώτες μάνατζερ.
 
«Θα λειτουργούν (σ.σ. τα νοσοκομεία) και θα διοικούνται με βάση τους κανονισμούς του ΕΣΥ. Σε αυτούς θα προστεθούν κομμάτια νομοθετικών πρωτοβουλιών που έχω ήδη νομοθετήσει, για να διευκολύνεται η μέση ελληνική οικογένεια» πρόσθεσε αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των νοσοκομείων, προσθέτοντας «ετοιμάζω πολλά και διάφορα».
 
Σύμφωνα με τον Β. Κικίλια, η επίσημη αρχή εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου θα είναι η 19η Νοεμβρίου, τονίζοντας πως τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά και ανάλογα με το βάρος του αδικήματος, ενώ ξεκαθάρισε πως οι αστυνομικοί που θα επιβάλουν τα πρόστιμα θα απολαμβάνουν ποσοστά επί των εσόδων που θα φτάνουν το 20%.
 
«Οι αστυνομικοί πρώτοι από όλους θα βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή και θα λαμβάνουν το 20% των εσόδων από τα πρόστιμα» ανακοίνωσε επισήμως ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο ΣΚΑΪ, επιβεβαιώνοντας τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας προ εβδομάδων για την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την εξασφάλιση ποσοστού επί των προστίμων που θα κόβουν ως ελεγκτές της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου για τους αστυνομικούς. Σημειώνεται πάντως πως, σε κατηγορίες για «ρουφιανιλίκι» της αστυνομίας, υποστήριξε πως τα έσοδα θα πηγαίνουν «στην Ελληνική Αστυνομία για να προμηθεύονται οι αστυνομικοί γιλέκα, αλεξίσφαιρα και νέες στολές».
 
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Β. Κικίλιας υποστήριξε πως θεωρεί «συμπαίκτες» του τους πολίτες στην απαγόρευση, ενώ έφτασε στο σημείο να υποσχεθεί την επιδότηση θερμάστρας από το υπουργείο «για να μην κάθεται ο κόσμος που καπνίζει στο κρύο».
 
 
 
thepressproject.gr