Protect Ierapetra Seas: Μαθήματα καθαριότητας από μαθητές

1:19 μ.μ. - Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022
01:05 μ.μ. - Πέμ, 19/19/2022
Image: Protect Ierapetra Seas: Μαθήματα καθαριότητας από μαθητές

Τα μέλη της ομάδας Μάνος Πιτοπουλάκης και Γιάννης Ξανθάκης μιλούν στον Ηχώ 99,8 και στέλνουν μηνύματα ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον

Μαθητές της Ιεράπετρας αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και δίνουν μαθήματα καθαριότητας και ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον. Δημιούργησαν την ομάδα Protect Ierapetra Seas, ήδη από το 2020, μαθητές Α΄ Λυκείου τότε, και μέσα από τις δράσεις στόχευσαν σε μια πιο καθαρή πόλη, έναν πιο καθαρό Δήμο, προτρέποντας και άλλους να ενωθούν μαζί τους και να εργαστούν από κοινού. Έτσι, συμμαθητές τους, μικρότερα παιδιά αλλά και ενήλικες στάθηκαν στο πλευρό τους και συνεχίζουν με όρεξη το έργο τους.

Τα μέλη και πρωτεργάτες της ομάδας Μάνος Πιτοπουλάκης και Γιάννης Ξανθάκης, μαθητές της Γ ΄Λυκείου πλέον, βρέθηκαν στο στούντιο του Ηχώ 99,8 και σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη ανέλυσαν τις σκέψεις τους περί καθαριότητας στέλνοντας μηνύματα προς όλους και σε κάθε κατεύθυνση ότι πρέπει όλοι μαζί να συμβάλλουμε για να ζούμε σε έναν τόπο καθαρό.

Μίλησαν για δράσεις τους που περιλαμβάνουν καθαρισμό παραλιών και του χώρου της ναυμαχίας, την τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων και κάδων απορριμμάτων κ.α. έχοντας τη στήριξη των οικογενειών τους αλλά και ανθρώπων που με τις δωρεές τους, τους εμπιστεύτηκαν. Τόνισαν οτι όλες οι δράσεις γίνονται με μεγάλη προσοχή και λήψη υγειονομικών μέτρων γιατί πάνω από όλα προέχει η ασφάλεια όσων συμμετέχουν. Εντύπωση πάντως τους κάνει ότι εκτός από τα καθημερινά οικιακά σκουπίδια βρίσκουν πεταμένα καρότσια του super market ή ακόμα και air condition.

Στάθηκαν ιδιαίτερα στο θέμα με τις Γαλάζιες Σημαίες. Λέγοντας ότι πρότειναν να κατατεθεί αίτηση από τον Δήμο Ιεράπετρας για Γαλάζια Σημαία στην παραλία της Γρα Λυγιάς και από πλευράς τους έκαναν μια σειρά από ενέργειες και προετοιμασίες για ένα θετικό αποτέλεσμα το οποίο δεν ήρθε καθώς σε έκτακτο έλεγχο από την αρμόδια αρχή διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κάποιος εξοπλισμός όπως, οι σημαδούρες. Αυτό τους στεναχώρησε αλλά δεν θα το βάλουν κάτω και θα συνεχίσουν την προσπάθεια όπως μας μετέφεραν.

Στα επόμενα σχέδιά τους είναι δυο δράσεις, η μια στην περιοχή της ναυμαχίας την Κυριακή 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5.00 μ.μ. και η επόμενη στην παραλία του Αγίου Ανδρέα στις 19 Ιουνίου επίσης στις 5.00 μ.μ.