Πρωτοβουλίες Θραψανιώτη για τον παραλιακό δρόμο Σητείας

5:51 μ.μ. - Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017
05:01 μ.μ. - Τετ, 18/51/2017
Image: Πρωτοβουλίες Θραψανιώτη για τον παραλιακό δρόμο Σητείας

Θέμα των συναντήσεων η αποκατάσταση του παραλιακού δρόμου προς την Ανατολική Σητεία και η προστασία του παραλιακού μετώπου από τη διάβρωση

Ο  Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης είχε την Τρίτη 17 Ιανουαρίου δυο διαδοχικές συναντήσεις, με τον  Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Μαντζάκο  και με τον  Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας  και Νησιώτικης Πολιτικής κυρίους Παναγιώτη Κουρουμπλή και Νεκτάριο Σαντορινιό.
 
          Τα συναρμόδια υπουργεία, ενήμερα για το πρόβλημα, έδειξαν ιδιαίτερο και πραγματικό ενδιαφέρον για την επίλυση του προβλήματος.
    Ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε να εξετάσει κάθε δυνατή πτυχή για την επίλυση του προβλήματος με τρόπο ώστε να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για την προστασία του παραλιακού μετώπου και την   ασφαλή  λειτουργία του οδικού δικτύου, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του επιβατικού κοινού, των μαθητών και σπουδαστών.
     Υποσχέθηκε να είναι σε επικοινωνία με τον Βουλευτή  αλλά και την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου για να συμβάλει στην γρήγορη επίλυση του προβλήματος.
 
     Στη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας εξετάστηκαν επίσης  οι τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος. Υπήρξε κατανόηση και προσπάθεια εξεύρεσης της καλύτερης δυνατής λύσης. Κατά την διάρκεια της συζήτησης με τον γενικό γραμματέα υπήρξε επικοινωνία τόσο με τον Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη  όσο και με την Αντιπεριφερειάρχη κ. Πετράκη. 
 
    Ο Μανόλης Θραψανιώτης τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος, λόγω της απειλούμενης κατάρρευσης του δρόμου και του αποκλεισμού του ανατολικού τμήματος της επαρχίας Σητείας. 
 
     Στην συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας ο Μανόλης Θραψανιώτης επεσήμανε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την μεταβίβαση των Ειρηνοδικείων Αγίου Νικολάου και Τζερμιάδων στους αντίστοιχους Δήμους για την αξιοποίησή τους προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.
 
Το Γραφείο Τύπου