Σε θερμοκήπιο καλλιεργούσαν χασισοφυτεία στην Σητεία

10:45 π.μ. - Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020
10:06 π.μ. - Πέμ, 11/45/2020
Image: Σε θερμοκήπιο καλλιεργούσαν χασισοφυτεία στην Σητεία

Οι δράστες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λασιθίου

Στα πράσα έπιασαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου και του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων Σητείας έναν Έλληνα και έναν αλλοδαπό, την στιγμή που περιποιούνταν την χασισοφυτεία που καλλιεργούσαν μέσα σε ένα θερμοκήπιο σε αγροτική περιοχή του Δήμου Σητείας.

Στον χώρο, που ήταν εφοδιασμένος και με αυτοσχέδιο σύστημα ποτίσματος, βρέθηκαν συνολικά 15 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους ως 1,50 μέτρου τα οποία ξεριζώθηκαν, ενώ στο σπίτι του Έλληνα κατασχέθηκαν 40 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης και μια μοτοσικλέτα. Οι δράστες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λασιθίου κατηγορούμενοι για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών.

Εντόπισαν χασισοφυτείες και σε Ρέθυμνο και Καλάβρυτα

Σε τρεις διαφορετικές δασώδεις ορεινές περιοχές του Δήμου Μυλοποτάμου εκτεινόταν η «ορφανή» φυτεία που αποτελούνταν από 28 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους ως 50 εκατοστών, η οποία εντοπίστηκε κατά την διάρκεια εξερεύνησης από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών και του Τ.Α.Ε. Ρεθύμνου. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και 745 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και οι έρευνες για τον εντοπισμό των καλλιεργητών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στο ποιμνιοστάσιο που διατηρεί και στο σπίτι του σε ένα χωριό των Καλαβρύτων, καλλιεργούσε μέσα σε γλάστρες και στο χώμα 11 δενδρύλλια κάνναβης που το ύψος τους έφτανε τα δυο μέτρα, ένας κτηνοτρόφος ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Κλειτορίας! Ο δράστης, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαβρύτων.

protothema.gr