Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τα βασανιστήρια στον Βαγγέλη

10:48 π.μ. - Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019
10:06 π.μ. - Παρ, 28/48/2019
Image: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τα βασανιστήρια στον Βαγγέλη

Αυλαία πέφτει στην πολύκροτη δίκη Γιακουμάκη καθώς σήμερα αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου

Ο Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των 8 Κρητικών για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατ' εξακολούθηση και την αθώωση του ενός. Πρότεινε την ενοχή για κάποιες πράξεις, ενώ για κάποιες άλλες τη μετατροπή της ποινής σε απλή σωματική βλάβη και την παύση τους οριστικά λόγω έλλειψης εγκλήσεως. Και για κάποιες άλλες, προτείνει την αθώωσή τους.
Κατά την αγόρευση του έκανε λόγο για κλειστή ομάδα με παραβατική συμπεριφορά γενικότερα.
 
Ακολούθησαν οι αγορεύσεις των δικηγόρων με σκληρές εκφράσεις. Όπως τόνισε σύμφωνα με το Epirus-tv.gr συνήγορος κατηγορουμένου σε αγόρευσή της αναφερόμενη στο περιστατικό με τη ντουλάπα το υποβάθμισε λέγοντας πως ο Βαγγέλης οικειοθελώς είχε μπει στη ντουλάπα και όχι δια της βίας ενώ χαρακτήρισε το περιστατικό ως έναν «αστεϊσμό».
 
Την κατάθεση της εγκύου και πρώην συμφοιτήτριας του Βαγγέλη Γιακουμάκη  σχολίασε η επόμενη συνήγορος στην αγόρευσή της ,υπογραμμίζοντας ότι εκτός από ένα περιστατικό που όπως η ίδια είπε ήταν παρούσα , όλα τα υπόλοιπα τα άκουσε από φήμες .
"Γινόταν παιχνίδι πραγματικά ,ίσως κάποιες φορές ξέφευγαν από την πλάκα όμως το συμμάζευαν" είπε η συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων απευθυνόμενη στην Έδρα.
 
"Η οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη βλέπει φαντάσματα"
 
Ένας ακόμα συνήγορος εξέφρασε τα συλλυπητήρια του εντολέα του προς την οικογένεια Γιακουμάκη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η οικογένεια πράγματι πρέπει να πάρει απαντήσεις. Εκφράζω τα συλλυπητήρια εκ μέρους του εντολέα μου. Η οικογένεια Γιακουμάκη όμως βλέπει "φαντάσματα" Το ίδιο θα έκανα και εγώ στη θέση τους. Ξέρετε τι λένε στην Κρήτη; Tόσο άβουλος και έρμαιος των Κρητικών ήταν ο Βαγγέλης; Αυτό πρέπει να περάσουμε προς τα έξω; Έχει γίνει ρεζίλι η Κρήτη». 
Αναφερόμενος στις λέξεις «καζούρα» και «πλάκα» επισήμανε πως τις λέξεις αυτές δεν τις λένε οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων αλλά τις είχε  αναφέρει στην κατάθεσή της η μητέρα του αείμνηστου Βαγγέλη.
 
Πατέρας Γιακουμάκη: "Δικαίωση η πρόταση του Εισαγγελέα"
 
Όπως ανέφερε χτες στο Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Ανδρέας. "Για μένα η πρόταση του εισαγγελέα είναι μία δικαίωση για το παιδί μου. Για να φανούν οι αξίες ενός ανθρώπου έπρεπε να χαθεί. "Μιλούν για πλάκες, ενώ στην ουσία προκάλεσαν κακό στο παιδί μας. Όλα όσα ισχυρίστηκαν οι κατηγορούμενοι και οι μάρτυρες, ότι ενεργούσαν δηλαδή σαν φίλοι αποδείχθηκε ότι ήταν ψέμα. Ο Βαγγέλης ήξερε και είχε αξίες, αυτοί επιβεβαιώθηκε ότι δεν έχουν τίποτα", τόνισε ο Ανδρέας Γιακουμάκης.
 
 
 
ekriti.gr