Στην ορκωμοσία Ερντογάν η Μπακογιάννη

9:52 π.μ. - Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2018
09:09 π.μ. - Παρ, 07/52/2018
Image: Στην ορκωμοσία Ερντογάν η Μπακογιάννη

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που επανεξελέγη στις 24 Ιουνίου, ορκίζεται σήμερα, Δευτέρα, εγκαινιάζοντας ένα νέο συνταγματικό σύστημα που του δίνει ευρέως ενισχυμένες εξουσίες

Περισσότεροι από 3.000 καλεσμένοι, ανάμεσά τους 22 αρχηγοί κρατών, αντιπρόεδροι, πολιτικοί, γραφειοκράτες και υπουργοί από διάφορες χώρες, αναμένεται να παραστούν, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.
 
Οι επίσημοι που επιβεβαίωσαν ότι θα παραστούν στην τελετή στο προεδρικό μέγαρο είναι οι πρόεδροι της Βουλγαρίας, της Γεωργίας, της ΠΓΔΜ, του Μόλδοβα, της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, της Σερβίας, του Κοσόβου, του Πακιστάν, του Κιργιστάν, του Σουδάν, της Γουινέας, της Ζάμπιας, της Γουινέας-Μπισάου, της Ισημερινής Γουινέας, της Σομαλίας, της Μαυριτανίας, της Γκαμπόν, του Τσαντ, του Τζιμπουτί, της Βενεζουέλας, όπως επίσης ο Εμίρης του Κατάρ και ο τουρκοκύπριος ηγέτης.
 
Συνολικά 28 ξένοι επίσημοι --ανάμεσά τους πρωθυπουργοί, αντιπρόεδροι, πρόεδροι κοινοβουλίων και υπουργοί-- θα βρίσκονται στο προεδρικό μέγαρο. Μεταξύ αυτών και η πρώην υπουργός Εξωτερικών και νυν βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.
 
Στις επικρίσεις που δέχθηκε, μεταξύ των οποίων και του υπουργού Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένου, για το ταξίδι της στην Τουρκία και την παρουσία της στην ορκωμοσία του Ερντογάν, απάντησε μέσω twitter η Ντ. Μπακογιάννη. Σχολιάζοντας την φυλάκιση των 2 Ελλήνων αξιωματικών η βουλευτής της ΝΔ έγραψε:
 
«Θα παραστώ στην ορκωμοσία του Ερντογάν μετά από πρόσκλησή του. Βαθύτατα πιστεύω ότι ιδιαίτερα τις δύσκολες ώρες, όταν δύο Έλληνες αξιωματικοί μας βρίσκονται άδικα στις τουρκικές φυλακές, η διατήρηση διαύλων επικοινωνίας με την τουρκική ηγεσία είναι πράξη σοβαρότητας και ευθύνης».
 
 
 
tvxs.gr