Στις 17:00 η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

11:47 π.μ. - Πέμπτη, 25 Μαΐου 2023
11:05 π.μ. - Πέμ, 25/47/2023
Image: Στις 17:00 η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Την Πέμπτη θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του κόμματος

Την Πέμπτη 25​ Μαΐου 2023 θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο «Athenaeum InterContinental Athens Hotel» (Λεωφόρος Συγγρού 89-93).

Η συνεδρίαση θα ανοίξει με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα στις 17:00.

Ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Βασιλειάδης, δήλωσε ότι «όλοι αυτοί που δήθεν κόπτονται για τις δηλώσεις Κατρούγκαλου, δεν έβγαλαν άχνα όταν πριν από τρεις μήνες η κυβέρνηση Μητσοτάκη αύξησε τις εισφορές». «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο ίδιος κομμάτι της κοινωνίας, είναι μέσα σ’ αυτή και συνομιλεί απευθείας μαζί της. Το κοινωνικό συμβόλαιο για την Αλλαγή είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης με την κοινωνία και τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Πουθενά και σε κανένα σημείο το πρόγραμμα δεν προβλέπει αύξηση φόρων και εισφορών» πρόσθεσε κατηγορώντας την Ν.Δ. για σπέκουλα.

Η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Σία Αναγνωστοπούλου, ανέφερε ότι η αντικατάσταση του Αλ. Τσίπρα είναι ευσεβείς πόθοι εκείνων, που ήθελαν και θέλουν να εξαφανίσουν το κόμμα, προσθέτοντας πως προεκλογικά «αναλώθηκε πολύ στις συνεργασίες ενώ βλέπαμε την επιθετικά αρνητική στάση των άλλων κομμάτων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης. Με ευθύνη τους η υπόθεση της απλής αναλογικής τελείωσε για τη χώρα μας για πολλά χρόνια. Ήταν ένα στοίχημα που χάθηκε και μας κόστισε ακριβά. Τώρα πρέπει συγκροτημένα, σαν στρατός, να πάμε στην καινούργια μάχη για να μην αφήσουμε τη Δεξιά να γίνει απόλυτος κυρίαρχος της χώρας».

«Το ζητούμενο είναι το αφήγημα. Και αυτό θα κάνουμε σήμερα στην Κεντρική μας Επιτροπή. Να χαραχθεί το αφήγημα, το οποίο θα είναι σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτό που είχαμε την πρώτη φορά. Αν κατορθώσουμε να το επικοινωνήσουμε, με την εσφαλμένη επικοινωνιακή καμπάνια που είχαμε και με τον περιορισμένο τρόπο προβολής από τα ΜΜΕ» σημείωσε η βουλευτής του κόμματος Θεοδώρα Τζάκρη.

«Μακάρι να ήταν τόσο απλό το θέμα, να πάρεις δύο – τρία πρόσωπα και να βάλεις πιο μπροστά. Το θέμα είναι πιο πολύπλοκο απ’ ό,τι τίθεται σε τέτοιου είδους προτάσεις. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος για αναστοχασμό. Θα μπορούσα να σας πω πάρα πολλά τώρα. Αλλά δεν θα τα πω γιατί δεν είναι κατάλληλη ώρα. Δεν υπάρχει χρόνος για τέτοιου είδους άγονες αντιπαραθέσεις» ανέφερε ο Γιώργος Βαρεμένος.

«Δεν χρειαζόμαστε εκ των έσω βολές, οι οποίες βοηθάνε και τις εκ των έξω βολές» τόνισε ο Δημήτρης Βίτσας, ενώ «άστοχες» χαρακτήρισε δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Τσίπρας.

thepressproject.gr