Συγκλονιστικά βίντεο από τους 18 μετανάστες λίγο πριν πέσουν νεκροί στο δάσος της Δαδιάς

10:56 μ.μ. - Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2023
10:08 μ.μ. - Παρ, 25/56/2023

Οι 18 μετανάστες που απανθρακώθηκαν φαίνεται ότι κατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους την ώρα που διέσχιζαν την περιοχή, πριν τους εγκλωβίσει η φωτιά.

Συγκλονιστικά βίντεο ντοκουμέντα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με τις τελευταίες στιγμές των μεταναστών που βρήκαν φρικτό θάνατο από τη φωτά στο δάσος της Δαδιάς, στον Έβρο.

Οι 18 μετανάστες που απανθρακώθηκαν φαίνεται ότι κατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους την ώρα που διέσχιζαν την περιοχή, πριν τους εγκλωβίσει η φωτιά.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 που δημοσίευσε το βίντεο, τις εικόνες που κατέγραψαν οι μετανάστες, τις έστελναν στους δικούς τους και το υλικό έφτασε στα χέρια της ιταλίδας ακτιβίστριας Ναουάλ Σουφί.

Στο βίντεο ντοκουμέντο, φαίνονται οι μετανάστες να περπατούν μέσα στο δάσος της Δαδιάς προσπαθώντας να βρουν δρόμο διαφυγής και πίσω τους η φωτιά να τους πλησιάζει.

Σε άλλες πιο νυχτερινές λήψεις η φωτιά φαίνεται να έχει πλησιάσει πολύ κοντά τους. Κάποιος ακούγεται να λέει ότι «η φωτιά είναι πολύ μεγάλη, είμαστε εγκλωβισμένοι», ενώ άλλοι ακούγονται να προσεύχονται.

Το υλικό αυτό ίσως βοηθήσει τις ελληνικές αρχές για την αναγνώριση των θυμάτων.

Ήδη ομάδα έχει συσταθεί για να υποδέχεται τους συγγενείς των θυμάτων, ενώ συστάθηκε και τηλεφωνικό κέντρο με άτομα που γνωρίζουν αραβικά.

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στις απανθρακωμένες ανθρώπινες σορούς που βρέθηκαν κοντά στο χωριό Άβαντας, ήταν και αυτές δύο μικρών παιδιών, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Αλεξανδρούπολης κ. Παύλο Παυλίδη.

«Ήταν συνολικά δέκα οχτώ απανθρακωμένοι, όλοι τους άντρες, και δυο εξ αυτών ήταν παιδάκια. Βρέθηκαν όλοι σε ομάδες δυο-τριών ατόμων σε μια απόσταση πεντακοσίων μέτρων, προφανώς ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν και κάποιοι εξ αυτών είχαν καεί μέσα σ ένα μαντρί. Όπως μου εξήγησαν οι αστυνομικοί που με συνόδευαν, η περιοχή αποτελεί πέρασμα παράτυπων μεταναστών, στην διαδρομή από τα σύνορα προς τα ενδότερα, μέσω του ορεινού όγκου της Ροδόπης», είχε αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την περασμένη Τρίτη (22/8).

ieidiseis.gr