Το Σάββατο ξεκινά η ανάπλαση του οικοπέδου Μίνως στην Ιεράπετρα

12:32 π.μ. - Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018
12:09 π.μ. - Πέμ, 20/32/2018
Image: Το Σάββατο ξεκινά η ανάπλαση του οικοπέδου Μίνως στην Ιεράπετρα

Ο Αντιδήμαρχος Μ. Λουτσέτης στον Ηχώ 99,8 για την πορεία των έργων σε Νικηφόρου Φωκά, Καλέ, Σπίτι Ναπολέοντα, Γήπεδα

Σειρά έργων είναι υπό εξέλιξη αυτή την περίοδο στην πόλη της Ιεράπετρας ενώ άλλα προγραμματίζεται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα. Στο στάδιο που βρίσκονται τα έργα αυτά,  αναφέρθηκε με δηλώσεις του στον Ηχώ 99,8  ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Μάνος Λουτσέτης. Καταρχάς για το έργο αποχέτευσης ομβρίων επί της οδού Νικηφόρου Φωκά ανέφερε οτι ολοκληρώνεται το τμήμα που καταλήγει προς την οδό Κύπρου και αναμένεται να γίνουν και οι σχάρες απορροής. Στις αρχές του Οκτώβρη θα ξεκινήσει το επόμενο τμήμα  του έργου ,που είναι και το πιο δύσκολο. Θα ξεκινά από την παραλία , θα περάσει από την κεντρική πλατεία της πόλης και θα συναντήσει τη Ν. Φωκά. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στο κομμάτι του δρόμου που βρίσκονται τα ΕΛΤΑ καθώς εκεί έχει γίνει υπογειωποίηση καλωδίων , περνούν οπτικές ίνες κλπ και η συνεργασία με ΔΕΗ και ΟΤΕ είναι αναγκαία.   Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 395.039€ και η κατασκευή του αγωγού θα έχει σαν αποτέλεσμα την  αντιπλημμυρική προστασία τμήματος της πόλης που σήμερα είναι ιδιαιτέρως προβληματικό απέναντι σε  πλημμυρικά φαινόμενα. Εκτιμάται οτι αρχές του Δεκέμβρη το έργο θα έχει ολοκληρωθεί. 
 
42087325_1907220329323761_6598945151240896512_n
 
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στις εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του Ενετικού Φρουρίου Καλέ που γίνονται με την επίβλεψη της εφορίας αρχαιοτήτων Λασιθίου και μάλιστα η προϊσταμένη κα Χρύσα Σοφιανού επισκέφθηκε την Ιεράπετρα και μαζί με τον Δήμαρχο μετέβησαν στο σημείο για να δουν επιτόπου τις εργασίες που ξεκίνησαν. Επιπλέον σε οτι αφορά στον Καλέ προωθείται και το  έργο για την προστασία και ανάδειξη του ίδιου του φρουρίου. 
Σε εξέλιξη είναι επίσης το έργο για την προστασία τμήματος του αλιευτικού καταφυγίου και αναμένεται προσεχώς ο πλωτός γερανός που θα μεταφέρει τα μπλόκια που είναι στο λιμάνι , στα σημεία που προβλέπεται να τοποθετηθούν. Παράλληλα δρομολογείται η προσπάθεια για την προστασία και του λοιπού τμήματος του λιμανιού. 
 
42151280_267620960751139_7866755961568886784_n
 
Σχετικά με το έργο ανάπλασης του οικοπέδου Μίνως η μελέτη του οποίου απέσπασε βραβείο στα Best City awards 2016 ο κ. Λουτσέτης είπε οτι το έργο θα ξεκινήσει το ερχόμενο Σάββατο. Αφορά  την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του χώρου που βρισκόταν το ιστορικό εργοστάσιο «ΜΙΝΩΣ» στη πόλη της Ιεράπετρας και τη μετατροπή του σε πάρκο εκθεσιακών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Προβλέπει μεταξύ άλλων  την κατασκευή ενός υπαίθριου θεάτρου στην ανατολική πλευρά του οικοπέδου , ένα αναψυκτήριο,  δενδροφυτεύσεις κ.α.
Έργα όμως γίνονται ή προγραμματίζονται και για τα γήπεδα και ειδικότερα για Βουζουνεράκειο στάδιο ο κ. Αντιδήμαρχος είπε οτι  σύντομα θα τοποθετηθεί ο φυσικός χλοοτάπητας,  θα χρειαστεί όμως λίγος χρόνος ακόμη προκειμένου να δοθεί προς χρήση. 
Τέλος αναφορά έκανε στο σπίτι Ναπολέοντα και στα έργα βελτίωσης δημοτικού φωτισμού.  Αλλά  και στην περιοχή της Γρα Λυγιά και στις σκέψεις και προτάσεις για μονοδρομήσεις δρόμων που θα βοηθήσουν στην αποσυμφόρηση της κυκλοφοριακής κίνησης 
 
Ακολουθεί η συνέντευξη που παραχώρησε στον Ηχώ 99,8 ο κ. Λουτσέτης: