Τουρίστρια στην πόλη μου vol.2 (βίντεο )

9:24 μ.μ. - Σάββατο, 20 Μαΐου 2023
09:05 μ.μ. - Σάβ, 20/24/2023

Το βίντεο αυτό έγινε μετά από παρότρυνση ακροατών του ΗΧΩ 99.8 και αναγνωστών του Hxonews.gr.

Αρκετά τα παράπονα που εξέφρασαν επαγγελματίες του τουρισμού και όχι μόνο για την εικόνα της Ιεράπετρας. 

Τα τελευταία χρόνια η πόλη, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, γίνεται ένα απέραντο εργοτάξιο ,ιδιωτικά ή δημοτικά έργα κάνουν την ζωή των πολιτών δύσκολη δρόμοι απροσπέλαστοι, χωρίς σηματοδότηση, χωρίς ενημερωτικές πινακίδες  με αποτέλεσμα ο επισκέπτης να χάνεται ή να κατευθύνεται σε μονόδρομους με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των πολιτών.

Άλλο μεγάλο θέμα το πάρκινγκ, δυσεύρετο, ιδιαίτερα μετά την δια πλάτυνση των πεζοδρομίων, που και αυτά ,σε κάποιες περιπτώσεις είναι επικίνδυνα για την ασφάλεια του πεζού. 

Για να μην μιλήσουμε για το πράσινο!!!!

hxonews

Το παραλιακό μέτωπο χρειάζεται γενναίες παρεμβάσεις με καλαισθησία και άλλη αισθητική, με όραμα ,στρατηγική και προπαντός χρονοδιάγραμμα .

"Δουλεύουμε λίγους μήνες το καλοκαίρι για να πληρώσουμε τα έξοδα της επιχείρησης μας και να επιβιώσουμε το χειμώνα "λένε και απαιτούν τα έργα να σταματούν το καλοκαίρι.

"Θέλουμε τα έργα, Θέλουμε η πόλη μας να γίνει όμορφη και λειτουργική ,έχουμε επιλέξει να ζήσουμε εδώ γιατί είναι ο τόπος μας και τον αγαπάμε " καταλήγουν οι συμπολίτες μου που διεκδικούν ποιότητα ζωής, παιδικές χαρές, χώρους αναψυχής για την νεολαία, δρόμους χωρίς λακκούβες, καθαριότητα, αθλητικούς  χώρους.

Είναι οξύμωρο  πάντως να διεκδικούμε επισκέψιμο νησί -Χρυσή και από την άλλη να κάνουμε ότι μπορούμε για να διώξουμε τον επισκέπτης της πόλης με έργα από τσιμέντο χωρίς σχέδιο ολοκληρωμένο, χωρίς στρατηγική, χωρίς αστικό πράσινο. 

Είναι άδικο για αυτή την πόλη να συνεχίζει χωρίς πυξίδα, με έργα αμφιβόλου ποιότητας, που δυσκολεύουν τη ζωή μας ,αλλά και των επισκεπτών μας. 

Για την Ιστορία 

Το παρακάτω βίντεο -ρεπορτάζ δημιουργήθηκε πριν από δυο χρόνια 21 Μαϊου του 2021 και δυστυχώς επιβεβαιώνει το κάθε πέρυσι και καλύτερα  !

 Τουρίστρια στην πόλη μου!