Τραγωδία / Απανθρακωμένα πτώματα 18 μεταναστών εντοπίστηκαν στο δάσος της Δαδιάς

3:51 μ.μ. - Τρίτη, 22 Αυγούστου 2023
03:08 μ.μ. - Τρί, 22/51/2023
Image: Τραγωδία / Απανθρακωμένα πτώματα 18 μεταναστών εντοπίστηκαν στο δάσος της Δαδιάς

Το δάσος της Δαδιάς καίγεται από χθες - Οι νεκροί μετανάστες εντοπίστηκαν σε δύο ομάδες στην περιοχή του Άβαντα-

Τραγωδία στο δάσος της Δαδιάς που καίγεται από χθες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν 18 απανθρακωμένες σοροί μεταναστών.

Κατά πληροφορίες, οι νεκροί εντοπίστηκαν σε δύο ομάδες, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, «σε επιτόπιο έλεγχο πυροσβεστών στην ευρύτερη περιοχή του Άβαντα εντοπίστηκαν 18 άτομα πλησίον παραπήγματος.

Με δεδομένο πως δεν έχει υπάρξει καμία δήλωση εξαφάνισης από χθες, ερευνάται το ενδεχόμενο να εισήλθαν παράνομα στη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι από χθες είχαν σταλεί μηνύματα 112 εκκένωσης της ευρύτερης περιοχής. Σημειώνεται ότι, τα μηνύματα μεταδίδονται και σε κινητά από ξένα δίκτια που βρίσκονται στην περιοχή. Ήδη από το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας έχει ενεργοποιηθεί η ομάδας αναγνώρισης θυμάτων καταστροφών. Οι έρευνες σε όλο το μήκος της περιοχής που εκδηλώθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη η πυρκαγιά, συνεχίζονται».

Η φωτιά εντός του δάσους της Δαδιάς, ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (21/8) και οι δυνάμεις πυρόσβεσης επιχείρησαν να την αντιμετωπίσουν προτού επεκταθεί.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δημητρης Πέτροβιτς δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι πρόκειται για «αυτόνομη» εστία που εκδηλώθηκε, από άγνωστη αιτία, σε απόσταση από τις άλλες εν εξελίξει φωτιές, στη θέση Γκίμπρενα.