Χωρίς προαγωγικές και απολυτήριες ενδοσχολικές εξετάσεις φέτος

8:25 π.μ. - Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021
08:04 π.μ. - Τετ, 21/25/2021
Image: Χωρίς προαγωγικές και απολυτήριες ενδοσχολικές εξετάσεις φέτος

Δεν θα πραγματοποιηθούν προαγωγικές και απολυτήριες ενδοσχολικές εξετάσεις στο γυμνάσιο και στο λύκειο και άρα δεν θα εφαρμοστεί από τους φετινούς μαθητές της Α' Λυκείου η Τράπεζα Θεμάτων, η οποία προκαλεί αντιδράσεις στην ΟΛΜΕ αλλά και στους μαθητές

Αυτή είναι η εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής προς το υπουργείο Παιδείας, η οποία αναμένεται να γίνει δεκτή. Το θέμα των ενδοσχολικών εξετάσεων άλλωστε ήταν το μόνο που δεν είχε αποσαφηνιστεί μέχρι τώρα για τον προγραμματισμό του διδακτικού σχολικού έτους σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το οποίο θα παραταθεί μέσα στον Ιουνίου.

Ειδικότερα, όπως είναι γνωστό, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εισηγείται προς την επιτροπή του ΕΟΔΥ αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διακοπών το Πάσχα, δηλαδή τη Δευτέρα 10 Μαΐου να επιστρέψουν στη δια ζώσης λειτουργία όλοι οι μαθητές. Δηλαδή μαζί με εκείνους των λυκείων να επιστρέψουν οι μαθητές των νηπιαγωγείων, των δημοτικών και των γυμνασίων.

Αυτό σημαίνει παράταση του διδακτικού έτους έως την Παρασκευή 25 Ιουνίου για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Κατόπιν, στα μέσα Ιουνίου, όπως έχει προαναγγελθεί από την ηγεσία του υπουργείου, θα ξεκινήσουν οι πανελλήνιες 2021.

Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί επισήμως στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας η εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου του ΙΕΠ για την εκπαιδευτική διαδικασία έως το τέλος της σχολικής χρονιάς. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την «Καθημερινή», προτείνεται να μην πραγματοποιηθούν οι προαγωγικές και απολυτήριες ενδοσχολικές εξετάσεις ώστε να αφιερωθεί ο χρόνος στη διδασκαλία των μαθημάτων. Μάλιστα, το ΙΕΠ έχει δώσει οδηγίες για τα κεφάλαια στα οποία θα πρέπει να δοθεί βάρος. Οι βαθμοί θα προκύψουν από τα διαγωνιστικά τεστ και τα προφορικά του δευτέρου τετραμήνου.

dikaiologitika.gr