Υπεγράφη η σύμβαση 2 εκ. € για την κατασκευή μονάδας διαχείρισης και κομποστοποίησης βιοαποβλήτων στην Ιεράπετρα

7:25 π.μ. - Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2020
07:10 π.μ. - Τρί, 06/25/2020
Image: Υπεγράφη η σύμβαση 2 εκ. € για την κατασκευή μονάδας διαχείρισης και κομποστοποίησης βιοαποβλήτων στην Ιεράπετρα

Η υπογραφή της σύμβασης αποτελεί το επιστέγασμα χρόνιων προσπαθειών της παρούσας δημοτικής Αρχής

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ, κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης και εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών δημοπράτησης προχώρησαν στην υπογραφή της σύμβασης για το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΛΑΤΙΑ ΟΨΗ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ» προϋπολογισμού 2.055.260,91€.

Πρόκειται για ένα έργο που αναβαθμίζει τη διαχείριση των αστικών αποβλήτων στους δήμους Ιεράπετρας και Σητείας και περιλαμβάνει έργα οδοποιίας, υδραυλικά, οικοδομικά, προμήθεια εξοπλισμού κ.α.

Κατόπιν, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Προχωράμε στην υλοποίηση ενός ακόμη πολύ μεγάλου έργου που εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για την προστασία του περιβάλλοντος και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της Ιεράπετρας και της Σητείας.

Η σημερινή υπογραφή της σύμβασης αποτελεί το επιστέγασμα χρόνιων προσπαθειών της παρούσας δημοτικής Αρχής.

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, κινήσαμε τις διαδικασίες, επιμείναμε, ξεπεράσαμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια και καταφέραμε να ολοκληρωθεί η μελέτη και να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου και τις Υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας για την στήριξή τους και την συστηματική δουλειά τους για την επίτευξη του συγκεκριμένου οράματος.

Κύριο μέλημά μας αποτελεί πλέον η γρήγορη παράδοση προς λειτουργία της μονάδας, ώστε να μπούμε σε μία νέα εποχή για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ιεράπετρα».