Υπό κατάληψη το ΕΠΑΛ Ιεράπετρας - Σοβαρά κτιριακά προβλήματα καταγγέλλουν τα παιδιά

9:50 π.μ. - Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023
09:01 π.μ. - Τετ, 11/50/2023
Image: Υπό κατάληψη το ΕΠΑΛ  Ιεράπετρας - Σοβαρά κτιριακά προβλήματα καταγγέλλουν τα παιδιά

Η Κατάληψη γίνεται και για συμπαράσταση στον καθηγητή Μ. Κουτσοποδιώτη σύμφωνα με τις δηλώσεις των παιδιών

Σε κατάληψη προχώρησαν σήμερα μαθητές του ΕΠΑΛ Ιεράπετρας θέτοντας θέμα  κτιριακών εγκαταστάσεων και εκφράζοντάς την συμπαράστασή τους στον καθηγητή κ. Κουτσοποδιώτη. Εκπρόσωποι του 15μελους του ΕΠΑΛ που μίλησαν στον ΗΧΩ με αφορμή την σημερινή κατάληψη στο σχολείο. Τα παιδιά διαμαρτύρονται για την κτιριακή υποδομή του σχολείου τους. Όπως αναφέρουν η θέρμανση είναι ελλιπής θέρμανση και στις λιώμενες δεν υπάρχει καν. Υπάρχουν επίσης αίθουσες με σπασμένα τζάμια, σε άλλες μπαίνουν νερό ή οι σοβάδες είναι έτοιμοι να πέσουν.

Μεγάλο πρόβλημα η αδυναμία μαθητών ή εκπαιδευτικών ΑμεΑ ή που έχουν κάποιο ατύχημα και δεν μπορούν να περπατήσουν να έχουν πρόσβαση σε ένα κτίριο που είναι όλο σκάλες και οι σχολικές αίθουσες είναι σε ορόφους με αποτέλεσμα καθηγητές και μαθητές με κινητικά προβλήματα να δυσκολεύονται η να γλιστρούν στα σκαλιά και να χτυπούν.

Εξέφρασαν και το παράπονο ότι δεν πηγαίνουν πολυήμερες εκδρομές όπως δικαιούνται και όπως γίνονται και στα άλλα σχολεία.

Τα παιδιά μίλησαν και για bulling εκπαιδευτικών προς μαθητές και κυρίως από την πλευρά της Διευθύντριας και εξέφρασαν τη στήριξή τους προς τον καθηγητή κ. Κουτσοποδιώτη. (Δείτε ΕΔΩ)

Φωτογραφία αρχείου