Ζουράρις: Παραμένω στους ΑΝΕΛ, εάν διαλυθεί η Κ.Ο. θα είμαι «ελευθέρας βοσκής» - ΒΙΝΤΕΟ

5:31 μ.μ. - Πέμπτη, 2 Μαΐου 2019
05:05 μ.μ. - Πέμ, 02/31/2019
Image: Ζουράρις: Παραμένω στους ΑΝΕΛ, εάν διαλυθεί η Κ.Ο. θα είμαι «ελευθέρας βοσκής» - ΒΙΝΤΕΟ

Παραμένω στους Ανεξάρτητους Έλληνες ωστόσο συντάσσομαι με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ψηφοφορίες εκτός της Συμφωνίας των Πρεσπών, δήλωσε στην ΕΡΤ1, ο βουλευτής Κώστας Ζουράρις

Ο κ. Ζουράρις εξήγησε τη στήριξη του στην κυβερνητική πλειοψηφία λέγοντας ότι επί τέσσερα χρόνια υπήρξε νομοθέτης και έχει συμβάλει και εκείνος στη σύνταξη των κοινωνικών νομοσχεδίων της κυβέρνησης. "Δεν θα καταργήσω το έργο μου μη ψηφίζοντας αυτά τα 4-5 νομοσχέδια που θα έρθουν, μέχρι της λήξεως της εντολής" ανέφερε χαρακτηριστικά.
"Αν παραμείνει η Κ.Ο. και εγώ είμαι ο πέμπτος, βεβαίως δεν θέλω να τους κάνω τέτοια ζημιά και καταργηθεί με την αποχώρησή μου η Κ.Ο. Αν εξαρτάται από εμένα να παραμείνουν πέντε στους ΑΝΕΛ θα παραμείνω μέχρι πέρατος της εντολής και μετά θα δείξει" τόνισε ο κ. Ζουράρις, σημειώνοντας πως δεν θα αποχωρήσει για "λόγους ευπρεπείας".
 
Ερωτηθείς τι θα πράξει σε περίπτωση που διαλυθεί η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, είπε ότι θα παραμείνει ανεξάρτητος, "ελευθέρας βοσκής". "Υποθέτω όλα θα κριθούν από τη γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου" συμπλήρωσε.
 
Σε ερώτηση εάν αποκλείει το ενδεχόμενο ένταξης στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: "Από τη στιγμή που θα ψηφίζω τα σχέδια νόμου  στα οποία συμμετείχα ως νομοθέτης, δεν υπάρχει λόγος να συμμετάσχω στην Κ.Ο. Έχω φάει στη μάπα χιλιάδες ώρες με βουλευτές της αριστεράς, είμαι από το 1958 στην αριστερά. Δεν αντέχω τις ατέρμονες κοινοβουλευτικές συζητήσεις . Θα ψηφίσω τα πάντα στα οποία έχω συμμετάσχει και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπω στην κοινοβουλευτική ομάδα γιατί θα πρέπει να είμαι και ευπρεπής, να πηγαίνω πότε πότε κλπ".  Μάλιστα, χαριτολογώντας είπε :  "Εγώ τους γέννησα, τι προσχώρηση;"
 
Ο κ. Ζουράρις, δεν διευκρίνισε πάντως τι θα πράξει όταν έρθει η ώρα των εκλογών, εάν δηλαδή θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τους ΑΝΕΛ. "Θα κοιτάξω τι θα κάνω. Τώρα κοιτώ το αναπηρικό μου πόδι, που προέχει από τις εκλογές", σημείωσε. 
 
Σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε: "Επί 55 χρόνια έχω διδάξει ελληνικό πολιτισμό και σκέψη σε 17.000 φοιτητών από 80 εθνικότητες όλου του πλανήτη και έχω 6.000 σελίδες συγγράμματα για τον ελληνικό πολιτισμό και την σκέψη. Με ποια εφόδια τολμά ο Μητσοτάκης να μου πει ότι είμαι "βουλευτής ευκαιρίας"; Tι έχει κάνει ο Μητσοτάκης για την Ελλάδα έναντι αυτών που έχω κάνει εγώ που έχω σπείρει ελληνικό πολιτισμό στις οκτώ γωνιές των ανέμων, όπως λέει ο Σεφέρης".
 







Πηγή enikos.gr