Αλαβάνος: Στις 4 Ιουλίου η ανάρτηση του Κτηματολογίου στο Λασίθι

10:35 π.μ. - Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022
10:06 π.μ. - Παρ, 17/35/2022
Image: Αλαβάνος: Στις 4 Ιουλίου η ανάρτηση του Κτηματολογίου στο Λασίθι

Τι γίνεται με τους ιδιοκτήτες που δεν ολοκλήρωσαν τη διαδικασία

Τα νεότερα για το Κτηματολόγιο μετέφερε μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο κ. Γ. Αλαβάνος υπεύθυνος κτηματολογίου Λασιθίου. Όπως είπε, κατά την  προανάρτηση, ήταν εξαιρετική η συμμετοχή των ενδιαφερομένων που έχουν δικαιώματα, επομένως  με μια ασφάλεια προχωράνε στην ανάρτηση που θα γίνει στις 4 Ιουλίου.  

Στο πλαίσιο της προανάρτησης είχαν  προκύψει πολλές  παρατηρήσεις.  Η  πλειοψηφία τους έγινε αποδεκτή. Έγιναν διορθώσεις και προχωράνε στο επόμενο βήμα της ανάρτησης. Από τις 4 Ιουλίου και μετά λοιπόν  με τους κωδικούς taxis  ο ενδιαφερόμενος θα μπαίνει στη σελίδα του Κτηματολογίου και  θα ελέγχει εάν  έχει γίνει σωστά η ανάρτηση.  Εάν είναι σωστά τα στοιχεία δεν χρειάζεται να γίνει κάποια άλλη ενέργεια. Εάν υπάρχει λάθος, δίνεται περιθώριο διορθώσεων  εντός 2 μηνών για τους κατοίκους του εσωτερικού και 4 μήνες για τους κατοίκους του εξωτερικού. Είναι αμέλεια για όποιον δεν μεριμνήσει τώρα να κάνει τη δήλωσή του και να την ελέγξει γιατί  τις συνέπειες και το πρόβλημα τα  βρει μπροστά του, είπε ο κ. Αλαβάνος.  Επισημαίνοντας  ότι 1 (ένα) στα 5 (πέντε) ακίνητα του Λασιθίου δεν έχει δηλωθεί που σημαίνει  ότι εάν δεν γίνουν έστω και τώρα οι δηλώσεις, αυτά θα περάσουν στο δημόσιο.

Τώρα όσοι ξεκίνησαν τη δήλωση και δεν την ολοκλήρωσαν ή δεν την ξεκίνησαν καν, μπορούν ακόμα και τώρα να την υποβάλουν. Επίσης όσοι υπέβαλαν τη δήλωση αλλά δεν πλήρωσαν το παράβολο θα πρέπει να το πράξουν διαφορετικά δεν θα υπάρχει δυνατότητα να δουν τη δήλωσή τους αναρτημένη. Αφού πληρωθεί το τέλος αμέσως μετά θα φανεί και η δήλωση. Τώρα υπάρχει ζήτημα με δηλώσεις για εκτάσεις που υπάρχουν συνδικαιούχοι  και δεν έχουν ολοκληρωθεί πχ έγιναν οι δηλώσεις από το δυο αδέρφια δεν έγινε όμως από τον τρίτο αδερφό. Αυτές οι περιπτώσεις πρέπει να ξεκαθαρίσουν εξήγησε.