Ανασχηματισμός: «Τελειώνει» Αυγενάκη o Μητσοτάκης από το υφυπουργείο Αθλητισμού

10:19 π.μ. - Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020
10:06 π.μ. - Τετ, 17/19/2020
Image: Ανασχηματισμός: «Τελειώνει» Αυγενάκη o Μητσοτάκης από το υφυπουργείο Αθλητισμού

Στα σενάρια ανασχηματισμού της κυβέρνησης απάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία που είχε το μεσημέρι της Τρίτης με τους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στο Ισραήλ

«Εγώ, όπως ξέρετε, τις αποφάσεις μου τις παίρνω στο βουνό, αλλά τώρα είναι καλοκαίρι», απάντησε με χιούμορ ο πρωθυπουργός, κληθείς να σχολιάσει τα σχετικά σενάρια.

Ωστόσο, οι δημοσιογράφοι επέμεναν και τότε ο Μητσοτάκης, πρόσθεσε: «Χρησιμοποιείτε λάθος λέξη. Η σωστή είναι διορθωτικές κινήσεις»

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπό μετακίνηση είναι οι υπουργοί Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου θα μετακινηθεί ο Στέλιος Πέτσας που οδεύει προς το Υπουργείο Εργασίας.

Αμετακίνητοι θεωρούνται με τα έως τώρα δεδομένα οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Υγείας Βασίλης Κικίλιας και Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Πιο σαρωτικός αναμένεται ο ανασχηματισμός στις θέσεις υφυπουργών, καθώς εκτός κυβέρνησης αναμένεται να μείνουν πολλά εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα και να αξιοποιηθούν βουλευτές, όπως ο Θοδωρής Ρουσόπουλος και η Όλγα Κεφαλογιάννη.

filathlos.gr