Έκτακτα περιοριστικά μέτρα στα Χανιά για τον κορονοϊό: Μάσκες παντού, ακύρωση όλων των εκδηλώσεων

4:30 μ.μ. - Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020
04:08 μ.μ. - Δευ, 24/30/2020
Image: Έκτακτα περιοριστικά μέτρα στα Χανιά για τον κορονοϊό: Μάσκες παντού, ακύρωση όλων των εκδηλώσεων

Μετά τη ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων

Έκτακτα περιοριστικά μέτρα για όλη την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, αποφάσισε η κυβέρνηση μετά τη ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων και τις εικόνες συνωστισμού και έλλειψης συμμόρφωσης στα μέτρα.

Η συγκεκριμένη απόφαση έχει ισχύ από τις 6 τα πρωί της Τρίτης 25 Αυγούστου, έως τις 06:00 την επόμενη Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη χρήση μασκών και σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς χώρους, την απαγόρευση κάθε είδους εκδήλωσης και τον περιορισμό των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στα Χανιά, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με δεδομένη τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα, με εφαρμογή σε ολόκληρη την Π.Ε. Χανίων:

Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι ισχύει η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 7 ημέρες από ώρα 06:00 της Τρίτης 25-08-2020, έως και ώρα 06:00 της Τρίτης 01-09-2020.

zarpa news