Η νέα καλλιεργητική χρονιά ξεκινά – Αγκάθι και φέτος η έλλειψη εργατών γης και το αυξημένο κόστος παραγωγής

1:00 μ.μ. - Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023
01:09 μ.μ. - Πέμ, 14/00/2023
Image:  Η νέα καλλιεργητική χρονιά ξεκινά – Αγκάθι και φέτος η έλλειψη εργατών γης και το αυξημένο κόστος παραγωγής

Κάλεσμα για συμμετοχή στις εκλογές του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου από τον Μ. Βιαννιτάκη

Ο κ. Μιχάλης Βιαννιτάκης γραμματέας στον Ενιαίο αγροτικό σύλλογο Ιεράπετρας μιλώντας σήμερα στον Ηχώ 99,8 υπενθύμισε στους αγρότες της ευρύτερης περιοχής Ιεράπετρας και Μακρύ Γιαλού ότι την ερχόμενη Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2013 θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου .

Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, τις ώρες 9:00 - 18:00.

Προκαλούνται όλοι οι αγρότες (εν ενεργεία και συνταξιούχοι) που επιθυμούν να δηλώσουν υποψηφιότητα για το ΔΣ, να καταθέσουν την αίτηση τους έως την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 στις 12:00.

Ο κ. Βιαννιτάκης τόνισε ότι η δύναμη του συλλόγου είναι τα μέλη του. Για να σταθεί στη συνέχεια στη νέα καλλιεργητική χρονιά που ξεκινά με αρκετά προβλήματα λόγω αυξημένου κόστους παραγωγής και έλλειψη εργατών γη. Με την έλλειψη εργατικών χεριών να είναι ένα πρόβλημα που, όπως φαίνεται, φέτος θα είναι πιο οξυμένο καθώς οι πολίτες από τρίτες χώρες δεν έχουν την Ελλάδα στους πρώτους προορισμούς τους. Επιπλέον πέρυσι οι εργάτες που ήταν στις ελαιοκαλλιέργειες μετά το πέρας της ελαιοσυγκομιδής εργάστηκαν στα θερμοκήπια. Κάτι τέτοιο φαίνεται δεν θα ισχύσει φέτος αφού λόγω μειωμένη ελαιοπαραγωγής δεν θα έρθουν.

Από την άλλη υπάρχουν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Είναι ενδεικτικό ότι  στον νομό Λασιθίου έχουν γίνει πάνω από  2.500 αιτήσεις για να έρθουν εργάτες από τρίτες χώρες.  Σε πρώτη φάση έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες  από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης. Ωστόσο το 80% σχεδόν απορρίφθηκαν από το Υπουργείο εξωτερικών χωρίς να γνωρίζουμε το γιατί, ανέφερε.

Ακούστε εδώ αναλυτικά