Πυροσβέστες και φαντάροι στο ΕΚΑΒ

9:28 π.μ. - Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2023
09:06 π.μ. - Πέμ, 29/28/2023
Image: Πυροσβέστες και φαντάροι στο ΕΚΑΒ

Η απάτη των προεκλογικών εξαγγελιών της Ν.Δ. είναι ομολογημένη. Η άρνηση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στο ΕΚΑΒ ανοίγει την πόρτα στην ιδιωτικοποίηση

Tο απόγευμα της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας στο Σύνταγμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για 10.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ, 1.000 εκ των οποίων στο ΕΚΑΒ, το οποίο, όπως πρόσθεσε, θα ενισχυθεί από το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και της Πυροσβεστικής. Χθες, στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, «ξέχασε» τις προσλήψεις. Μια μέρα μετά τον θάνατο της τουρίστριας στη Θάσο λόγω έλλειψης ασθενοφόρου -τρίτο περιστατικό σε λίγες ημέρες-, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για ενίσχυση του ΕΚΑΒ με προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και της ήδη υποστελεχωμένης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Οι πυροσβέστες που θα κληθούν να επιχειρήσουν σε μέτωπα πυρκαγιάς θα επιστρατεύονται για να στελεχώσουν ασθενοφόρα.

Η απάτη των προεκλογικών εξαγγελιών της Ν.Δ. είναι ομολογημένη. Η άρνηση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στο ΕΚΑΒ ανοίγει την πόρτα στην ιδιωτικοποίηση. Αυτό είναι το σχέδιο και για το ΕΣΥ συνολικά. Οι δήθεν 10.000 νέες προσλήψεις δεν είναι τίποτα περισσότερο από αντικαταστάσεις προσωπικού που αποχωρεί από το ΕΣΥ. Ούτε νέες προσλήψεις ούτε ενίσχυση. Η παντοδυναμία Μητσοτάκη τού επιτρέπει να ολοκληρώσει το έργο που άφησε στη μέση την προηγούμενη τετραετία λόγω της πανδημίας. Οι μπλε φάκελοι που μοιράστηκαν χθες στο ογκώδες κυβερνητικό σχήμα είναι ο οδηγός εφαρμογής της κρυφής ατζέντας. Ο αγώνας για ένα ισχυρό δημόσιο ΕΣΥ με ποιοτικές υπηρεσίες για όλους και για όλες θα κριθεί από την ισχύ των αντιστάσεων. Μέσα και έξω από τη Βουλή. Αν κάτι έχει αποδείξει η κυβέρνηση της Ν.Δ., είναι ότι δεν χάνει ούτε μέρα. Δεν δικαιούμαστε να χάσουμε ούτε ένα λεπτό ακόμα.

left.gr