Στο 82% οι δηλώσεις για το Κτηματολόγιο στην Ιεράπετρα - Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες ως τις 25 Ιανουαρίου

9:28 π.μ. - Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022
09:01 π.μ. - Παρ, 21/28/2022
Image: Στο 82% οι δηλώσεις για το Κτηματολόγιο στην Ιεράπετρα - Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες ως  τις 25 Ιανουαρίου

Το ποσοστό στον ν. Λασιθίου αγγίζει το 87& - Ο Γ. Αλαβάνος στον Ηχώ 99,8

Ενδιαφέροντα στοιχεία για την πορεία του Κτηματολογίου παρέθεσε μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο υπεύθυνος σε επίπεδο νομού Λασιθίου κ. Γ. Αλαβάνος. Όπως είπε το στάδιο της προανάρτησης τελειώνει. Από 1η Φεβρουαρίου «παγώνει» η βάση δεδομένων επομένως γίνονται δεκτές τροποποιήσεις μέχρι τις 25 Ιανουαρίου. Όποιος θέλει στη συνέχεια να κάνει αλλαγή θα μπορεί να το κάνει σε επόμενο χρόνο με βάση όσα προβλέπονται. Εκτιμάται ότι αφού γίνουν οι απαιτούμενοι έλεγχοι, περίπου τον Απρίλη, θα γίνει η ανάρτηση. Σε επίπεδο Λασιθίου το ποσοστό δηλώσεων είναι αρκετά υψηλό, αγγίζει το 87%, με την Ιεράπετρα να φτάνει το 82% ενώ σε πιο χαμηλό επίπεδο κυμαίνεται η Σητεία.

Σε ότι αφορά τους Δασικούς χάρτες είπε ότι όπως αντιλαμβάνεται κανείς είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν τις εγκυκλίους. Δεν μπορούν να παρέμβουν και να τροποποιήσουν τον δασικό χάρτη καθώς δεν είναι αρμοδιότητά τους. Αναζητούν ωστόσο τίτλους όπου είναι εφικτό ενώ υπήρξε και μια εγκύκλιος που έδινε τη δυνατότητα σε όσους έχουν τίτλους με ημερομηνία ως το 2001, να διευθετήσουν υποθέσεις τους.

Τέλος σε ότι αφορά το παράβολο τόνισε ότι εάν δεν πληρωθεί δεν μπορεί να γίνει η ανάρτηση στο Κτηματολόγιο όμως εκτίμησε ότι σε επίπεδο νομού δεν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις ή αν υπάρχουν είναι ελάχιστες. Σε κάθε περίπτωση μέχρι τις 25 Γενάρη θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν ί το παράβολο για να γίνει η ανάρτηση.

Είμαστε ικανοποιημένοι από τη συνεργασία με τους φορείς και τους πολίτες και εκτιμούμε ότι έχει γίνει μια καλή μελέτη κατέληξε ο κ. Αλαβάνος.