Χιόνι, βροχές και περιορισμένα προβλήματα έφερε η «Ζηνοβία» στο Λασίθι

11:52 π.μ. - Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019
11:12 π.μ. - Δευ, 30/52/2019
Image: Χιόνι, βροχές και περιορισμένα προβλήματα έφερε η «Ζηνοβία» στο Λασίθι

Σε ετοιμότητα η Αντιπεριφέρεια Λασιθίου και ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας

Η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ημέρες έφτασε στο Λασίθι φέρνοντας μαζί της πολύτιμες βροχές. Ευτυχώς δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα σε κάθε περίπτωση όμως εφιστάται η προσοχή των πολιτών. Ειδικά σε όσους κινούνται στο οδικό δίκτυο καθώς δεν λείπουν οι μικρές κατολισθήσεις. Αλλά και σε όσους επιλέξουν αυτές τις ημέρες να ανέβουν στα ορεινά. Ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι οι υπηρεσίες είναι σε ετοιμότητα να παρέμβουν όπου χρειαστεί, ως τώρα δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα οι πολίτες όμως θα πρέπει να είναι προσεκτικοί καθώς δεν αποκλείεται επιδείνωση του καιρού.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Γουλιδάκη:

Από την πλευρά του ο Διοικητής της Π.Υ. Ιεράπετρας κ. Δημήτρης Καλιοντζής ανέφερε ότι ως υπηρεσία δεν χρειάστηκε να παρέμβουν σε κάποιο περιστατικό. Συνέστησε στους πολίτες που έχουν τζάκι να κάνουν τον απαιτούμενο καθαρισμό για να αποφύγουν προβλήματα ακόμη και την εκδήλωση φωτιάς. Ευχήθηκε χρόνια πολλά με υγεία και πρόσθεσε ότι είναι σε επιφυλακή για οτιδήποτε χρειαστεί.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Καλιοντζή:

Τέλος ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γιάννης Στεφανάκης μετέφερε εικόνες από το Οροπέδιο τα ορεινά του οποίου έχουν ντυθεί στα λευκά. Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί προς το παρόν καλό είναι όμως όσοι επιθυμούν να ανέβουν προς το Οροπέδιο να είναι κατάλληλα εξοπλισμένοι.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Σταφανάκη:

*Φωτογραφία από Οροπέδιο Λασιθίου στην περιοχή Πλάτη