«Γηροκομείο» Ιεράπετρας – Ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Ανδρουλάκης στον Ηχώ 99,8 μετά τις τελευταίες εξελίξεις

12:09 μ.μ. - Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022
12:08 μ.μ. - Παρ, 26/09/2022
Image: «Γηροκομείο» Ιεράπετρας – Ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Ανδρουλάκης στον Ηχώ 99,8 μετά τις τελευταίες εξελίξεις

Συνάντηση με την αντιδήμαρχο Χ. Χατζημαρκάκη τον Σύλλογο Φίλων Ατόμων Τρίτης Ηλικίας

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο «Γηροκομείο» Ιεράπετρας και πιο συγκεκριμένα τη δομή που λειτουργεί υπό τον Σύλλογο Φίλων Ατόμων Τρίτης Ηλικίας Ιεράπετρας, μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Ανδρουλάκης. Όπως είπε, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Χανίων η δομή θα πρέπει να κλείσει δεδομένου ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία της αφού δεν διαθέτει άδεια. 

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι μετά την εξέλιξη αυτή το ενδιαφέρον στρέφεται στο πού θα μεταφερθούν και πού θα φιλοξενηθούν οι ηλικιωμένοι τρόφιμοι κάποιοι από τους οποίους μάλιστα έχουν ανάγκη από αυξημένη φροντίδα. Ένα ακόμα ζήτημα είναι τι θα γίνει με τους εργαζόμενους. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει σήμερα Παρασκευή μια συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις για την καλύτερη δυνατή διαχείριση του όλου θέματος, πάντα με σεβασμό απέναντι στους ηλικιωμένους, σημείωσε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης.

Πρόσθεσε ότι το ενδιαφέρον της Περιφέρειας για την τρίτη ηλικία είναι μεγάλο. Για αυτό άλλωστε μετά από συνεργασία με την Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας και τον Δήμο Ιεράπετρας εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για την ανακαίνιση του κτιρίου που στεγαζόταν το Ορφανουδάκειο στη θέση Λειβάδια. Επίσης εξασφαλίστηκε επιπλέον χρηματοδότηση για τον εξοπλισμό του Γηροκομείου. Αυτό που θα πρέπει τώρα να γίνει είναι να προχωρήσουν από πλευράς Δήμου οι διαδικασίες για τον εξοπλισμό παράλληλα όμως είναι αναγκαίο να γίνουν και οι διαδικασίες για τη δημιουργία φορέα υπό τον οποίο θα λειτουργήσει το Γηροκομείο που θα στεγαστεί στο ανακαινισμένο κτίριο.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του κ. Ανδρουλάκη λίγο πριν τη συνάντηση με την Αντιδήμαρχο Χ. Χατζημαρκάκη και το Σύλλογο Φίλων Ατόμων Τρίτης Ηλικίας