Επίσκεψη μεταπτυχιακών φοιτητών από το Georgia State University στην Ιεράπετρα

9:38 π.μ. - Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024
09:05 π.μ. - Δευ, 13/38/2024
Image: Επίσκεψη μεταπτυχιακών φοιτητών από το Georgia State University στην Ιεράπετρα

Θα παραμείνουν στην πόλη για 10 μέρες και καθημερινά επισκέπτονται το νοσοκομείο Ιεράπετρας, όπου συνεργάζονται με τους εφημερεύοντες γιατρούς

Αυτές τις μέρες βρίσκονται στην πόλη μας 19 Αμερικανοί μεταπτυχιακοί φοιτητές Ιατρικών Επιστημών και 4 συνοδοί καθηγητές τους από το Georgia State University.

Θα παραμείνουν στην πόλη για 10 μέρες και καθημερινά επισκέπτονται το νοσοκομείο Ιεράπετρας, όπου συνεργάζονται με τους εφημερεύοντες γιατρούς.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους γνωρίζουν, μέσα από δραστηριότητες, τον ελληνικό πολιτισμό, την κρητική παράδοση και τις ομορφιές της κρητικής φύσης.

hxonews

Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη 9 Μαΐου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ελληνική γλώσσα παρακολουθώντας ένα τρίωρο πρόγραμμα εισαγωγής στη γλώσσα μας προσαρμοσμένο στις καθημερινές ανάγκες της διαμονής τους στην πόλη μας, με τον φιλόλογο Μανώλη Πετάση, Υπεύθυνο του Θερινού Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας του Κέντρου Πολιτιστικής και Κοινωνικής Μέριμνας της Ι.Μ. Ιεραπύτνης και Σητείας. Γνωριμία με το ελληνικό αλφάβητο, σύντομοι διάλογοι για χρήση στα καταστήματα αλλά και στο νοσοκομείο Ιεράπετρας όπου συμμετέχουν στην κλινική παρακολούθηση ασθενών.

Εκ μέρους της ομάδας ένα θερμό ευχαριστώ στον Δήμο Ιεράπετρας για την παραχώρηση χώρου στη βιβλιοθήκη της πόλης για την υλοποίηση του τρίωρου μαθήματος Ελληνικής Γλώσσας.